Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: genieten met een grote 'G' volgende week

54225 - Alpenweer: genieten met een grote 'G' volgende week (3)

Wintersporters die dit weekend naar de Alpen vertrekken voor een vakantie in de tweede week van de voorjaarsvakantie, kunnen zich opmaken voor een geweldige week. De voorspellingen zijn namelijk zon, zon en nog eens zon. Verse sneeuw blijft voorlopig wel even uit, een hogedrukgebied domineert namelijk het weerbeeld. Dit houdt storingen waarbij neerslag valt, de komende dagen weg van het Alpenmassief. Maar of het mooi wordt? Dat zeker!

Zaterdag op bepaalde plekken nog een beetje sneeuw

Morgen kan er aan de noordzijde van de Alpen nog wel hier en daar verse sneeuw vallen. Daarna blijft het droog en laten de weersvoorspellingen voorlopig geen verdere sneeuwval zien. Wat we dan wel kunnen verwachten? Een prachtige tweede voorjaarsvakantieweek met flink wat zon! Er kunnen af en toe wat hogere wolkenvelden voorbij trekken, maar die zullen nauwelijks invloed op het weerbeeld hebben. In de dalen is de temperatuur aangenaam, met temperaturen tussen 5 en 10 graden. 's Nachts vriest het matig, overdag blijft het in skigebieden boven de 2000 meter vriezen. Daardoor blijven de sneeuwcondities goed en de pistes prima. De wind houdt zich verder rustig. Houd wel rekening met nog altijd een hoog lawinegevaar en blijf de lokale waarschuwingen in de gaten houden.

Vooral zonnig, vergeet niet om te smeren!

Wintersporters die volgende week in de Alpen zijn krijgen dus heerlijk weer om van te genieten. Doordat de zon zich veel laat zien en de zonkracht toeneemt, vooral hoger op de berg, is goed smeren van belang. Vergeet je niet regelmatig in te smeren met goede zonnebrandcrème met een hoge factor, want verbrandingsgevaar ligt op de loer.

Op wintersport naar Königsleiten? Bekijk onze nieuwe video met tips!

54225 -  (3)
Alpenweer

Reizen naar de wintersport

Hoewel er voor zaterdag nog wel wat sneeuw op het programma staat, zal iedereen die in de auto stapt om naar en van de Alpen te reizen, niet gehinderd worden door slechte weersomstandigheden. Voor de meeste wintersporters zal de reis droog verlopen. Vertrek je in de nacht en kom je in de vroege ochtend aan op plaats van bestemming, dan kun je in de Noord-Alpen wellicht wel nog geconfronteerd worden met wat regen of sneeuw. Naar verwachting levert dit verder geen vertraging of files op.

Witte omstandigheden in Winterberg en Willingen

Ook in het Duitse middelgebergte kun je prima skiën en zijn de pistes wit gekleurd. Hoewel de meeste sneeuw afkomstig is van de sneeuwkanonnen, kun je bijvoorbeeld in Winterberg en Willingen uitstekend wintersporten. Vandaag trekken nog een aantal winterse buien over Duitsland, die nog voor een paar centimeter verse sneeuw kunnen zorgen, daarna blijft het vooral droog. Ook staan er in het midden en zuiden van Duitsland nog wel waarschuwingen uit voor onweersbuien en windstoten, welke later vandaag weer worden ingetrokken. Volgende week zijn er wel veel zonnige perioden. Overdag is het rond de 4 graden en staat er weinig wind, in de nachten vriest het licht. Omdat de omstandigheden goed zijn om de sneeuwkanonnen volop te laten draaien, blijven ook in het Duitse middelgebergte blijven de pistes open.

 

  • Sneeuwhoogte

  • Webcams

  • Snowalert

  • Jaaroverzicht123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.