Skip to navigation Skip to main content
54199 - Video: dit is Königsleiten! Tips voor jouw wintersport (4)

Ga jij of wil jij naar Königsleiten op wintersport en ben jij benieuwd naar het dorp en het skigebied? In deze video nemen we je mee naar deze fijne en sneeuwzekere wintersportplaats in de Zillertal Arena! We geven je een indruk van het dorp, het skigebied en delen de leukste tips voor jouw skivakantie. Kijk je mee?

Wintersport in Königsleiten

Königsleiten ligt op zo'n 1600 meter hoogte op de grens van Tirol en Salzburg en is een sneeuwzeker en sfeervol dorp. Je vindt in dit hooggelegen plaatsje veel appartementen, chalets en hotels direct aan de pistes, waardoor je de auto niet meer nodig hebt tijdens je wintersport. Het skigebied, de Zillertal Arena, begint dus vaak direct of vlakbij de voordeur en met 147 km aan pistes, kun je hier heerlijke dagtochten maken. Boven het dorp zijn de afdalingen vooral rood en blauw en heerlijk breed. Voor beginners en kinderen ligt er midden in het dorp een enorme oefenhelling. Königsleiten is voor veel Nederlanders al jaren hun 'thuisbasis' en wij snappen dat wel! Bekijk onderstaande video en ga even virtueel mee naar de sneeuw. In de alinea's hieronder kun je de tips nog eens nalezen.


Pistetips in Königsleiten

Met bijna 150 km aan afdalingen is de keuze natuurlijk enorm en daarom geven we je in de video een aantal pistetips.

  • De blauwe nummer 71 op de Gerlosplatte is heerlijk breed en ligt er vaak fantastisch bij.
  • Een piste die je ook zeker niet moet overslaan is de rode 52 of de 52a.
  • Is zwart jouw favoriete kleur, pak dan de 42, dit is een heerlijke brede benentrainer.
54199 -  (12)
De zwarte 42 is een heerlijke benentrainer!

De fijnste pisterestaurants

In het skigebied boven Königsleiten zijn diverse fijne berghutten en restaurants om even te genieten van een kopje koffie, taartje of uitgebreide lunch. Dit zijn onze tips:

  • Beroemd is het uitzicht bij de Panorama Alm, waar je - zoals de naam al doet vermoeden - een geweldig uitzicht hebt.
  • Ook de taartjes en het panorama bij de Gipfeltreffen zijn de moeite waard.
  • Na een heerlijke dag in de sneeuw is het altijd nog even heerlijk naborrelen op het terras van Hannes’Alm of bij King’s.
54199 -  (13)
Genieten in de ligstoel bij de Panorama Alm

Leuk om te doen in het skigebied

Of je nou jong of oud bent, een SpeedCheck of Skimovie is altijd leuk. Je vindt deze trajecten niet alleen in Königsleiten, maar ook op andere plekken in de Zillertal Arena. Zo kun jij jezelf meten met vrienden of familie! Wie is de snelste en wie bereikt de hoogste snelheid. De video kun je bovendien via internet terugkijken.

Iets anders dan skiën

In de omgeving van Königsleiten vind je veel mogelijkheden voor een prachtige wandeling door een diep besneeuwd landschap. Zo kun je heerlijk door het bos en langs de Krimmler Ache lopen of langs de Durlassbodenstausee en door het romantische Wildgerlostal wandelen. Of bezoek de beroemde Krimmler watervallen eens in de winter! Ook is er een leuke rodelbaan voor jong en oud die start achter Hotel Urspung. Daarnaast kun je heerlijk bijtanken in een van de vele wellnesscentra of het Kristallbad in Wald.

Bekijk hier accommodaties in Königsleiten
54199 -  (14)
Vanuit het dorp Königsleiten loop je zo het bos in
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.