Skip to navigation Skip to main content

Culinair Ischgl: dit zijn de beste restaurants en berghutten

54165 - Culinair Ischgl: dit zijn de beste restaurants en berghutten (3)
© TVB Paznaun - Ischgl

Tijdens een wintersport in Ischgl kun je niet alleen genieten van heerlijke pistes en een fantastisch berglandschap. Ook de inwendige mens komt hier niets tekort! Ischgl beschikt over tal van toprestaurants, zowel op de piste als in het dorp. Van het ontbijt tot aan het avondeten kun je topkwaliteit verwachten. Waar je dan precies moet zijn? Wij hebben de beste restaurants en berghutten in Ischgl voor je op een rijtje gezet.

Paznauner Stube

De Paznauner Stube bevindt zich in Hotel Trofana Royal in het centrum van Ischgl. Gault & Millau bekroonde het restaurant met 4 koksmutsen en Michelin met 1 ster. In het restaurant van de Tiroler topkok Martin Sieberer kun je je verheugen op klassiekers uit de Oostenrijkse keuken, in een modern jasje. Het restaurant bestaat uit diverse zalen die stuk voor stuk prachtig zijn ingericht. Ook de uitstekende service en de sfeer draagt bij aan de ervaring van een avondje eten in de Paznauner Stube. Advies is wel om ruim van tevoren te reserveren.

54165 -  (12)
© TVB Paznaun - Ischgl

Schlossherrnstube

Het Schlosshotel in Ischgl is niet te missen door de torentjes op het dak. Achter de ‘kasteelmuren’ gaat ook de Schlossherrnstube schuil. Dit restaurant heeft een klassieke inrichting en de échte Tiroolse charme. Chef de Cuisine Patrick Raaß zet alleen het beste van het beste op tafel. Je hebt de keuze uit twee menu’s die bestaan uit vijf gangen. Voor wie het ook wel wat minder culinair mag is er de Weinstube, die ook zeer hoog staat aangeschreven. Op het menu staan pizza’s (met kaviaar!) en lokale specialiteiten.

Bergrestaurant Alpenhaus

Restaurant Alpenhaus bevindt zich op de Idalp en staat voor een berglunch (diner) van de hoogste kwaliteit. Op de eerste etage bevindt zich het restaurant en de VIP-area. Alles ademt kwaliteit en luxe; schapenvachtjes op de stoelen, perfect gedekte tafels en heerlijke gerechten. Wil je minder tijd nemen voor de lunch, kies dan voor het zelfbedieningsrestaurant op de begane grond.

54165 -  (13)
© TVB Paznaun - Ischgl

Space 73

Dat Ischgl bekendstaat als lifestyle-mekka van de Alpen wordt ook onderstreept door het brede culinaire aanbod. Space 73 is het nieuwste concept van chef Benjamin Parth, waarbij kunst wordt gecombineerd met culinariteit. Space 73 heeft de uitstraling van een moderne bar-lounge-club en voelt aan als een stijlvolle, internationale cocktailbar. Aan de muren hangt kunst van wereldberoemde streetart en pop-art kunstenaars. Dat het met het eten ook goed zit wordt bewezen door de twee koksmutsen van Gault & Millau. Je dineert hier volgens het shared dining principe, waarbij je meerdere kleine gerechtjes met de tafel deelt.

Gampenalpe

Sinds december 2018 kun je bij bergrestaurant Gampenalpe terecht. De stijlvolle skihut biedt plaats aan 100 personen en buiten is er een groot terras. Binnen is er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Geen straf om hier plaats te nemen tijdens de lunch! Dat je moeilijk kunt kiezen staat vast wanneer je weet dat hier klassiekers als Käsespätzle, Wiener Schnitzel en Kaiserschmarrn worden geserveerd.

54165 -  (14)
© TVB Paznaun - Ischgl

KOYA

Op de eerste verdieping van de vernieuwde Trofana Alm bevindt zich sinds kort het restaurant KOYA. Deze brasserie staat in het teken van de Japanse keuken en is een idee van Klaus Brunmayr. Een grote naam in de culinaire wereld van Ischgl, aangezien hij ook de man is achter het Lucy Wang sushirestaurant aan de Dorfstrasse. Ook in KOYA kun je je tegoed doen aan sushi en andere delicatessen uit het Verre Oosten.

Vider Alp

De Vider Alp is een bergrestaurant dat vele stamgasten heeft. Wanneer je eenmaal bij Vider Alp bent geweest, zal jij er ook eentje worden. Het kleine restaurant ligt op een hoogte van 2300 meter en biedt een prachtig uitzicht. Hüttenwirt ‘Fritzi’ en zijn team zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Op maandag- en donderdagavond is het rodelavond, en is de Vider Alp tot 22.00 uur geopend. Aanrader is de kaas- of vleesfondue!

54165 -  (15)
© TVB Paznaun - Ischgl

Overige restaurants in Ischgl

Naast deze restaurants zijn er in Ischgl nog tal van andere restaurants die garant staan voor een heerlijke lunch of diner. In totaal vind je op en rond de pistes 15 bergrestaurants. In het dorp is een grote verscheidenheid aan (onderscheiden) toprestaurants, Gasthöfe, pizzeria’s en bars. Op ieder moment van de dag vind je in Ischgl een restaurant die aan je wensen voldoet.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Paznaun - Ischgl

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.