21 januari 2022 door Florien in Nieuws

Vrijdagen kun je niet beter beginnen, dan met een laagje verse sneeuw. Gisteren en vannacht heeft het aan de noordkant van de Alpen lekker gesneeuwd. In veel gebieden ligt nu een verse laag van zo'n 10 tot 20 cm. Maar niet alleen in de Alpenlanden is sneeuw gevallen, ook dichter bij huis zijn de vlokken naar beneden gekomen. Onder andere in de populaire gebieden in het Sauerland, Winterberg en Willingen. Om jouw vrijdag ook goed te laten beginnen, hier alvast de eerste beelden van de sneeuwval. Een voorproefje, want er komt nog meer aan!

Veel verse sneeuw in aantocht

Zoals je gisteren al kon lezen, is er weer veel verse sneeuw in aantocht. De noordkant van de Alpen is de komende dagen aan de beurt en met name in Oostenrijk wordt het sneeuwdek lekker aangevuld. Lokaal kan er tot en met zondag wel een halve meter vallen! Vandaag klaart het lokaal wat op, maar in de meeste gebieden blijft het sneeuwen. Het zwaartepunt van de dump ligt op zaterdag. Een ander verhaal is dat trouwens aan de zuid- en westkant, daar blijft het de komende dagen overwegend zonnig en droog. Pas op maandag keert de rust weer wat terug. Maar ook dichter bij huis laat Koning Winter zijn sporen achter. Tot en met zondag valt er in het Sauerland regelmatig verse sneeuw.

Fijne sneeuwbeelden

Thuis of live op locatie, het is altijd weer genieten als er een laag verse sneeuw gevallen is. Vandaag kijk ik mee via de webcams en beelden die mijn collega's mij vanuit de Alpen sturen. Het maakt de zin in wintersport alleen maar groter en ik kan absoluut niet wachten om die kant ook op te gaan. Hier alvast een paar fijne sneeuwbeelden.

Sneeuw in de Zillertal Arena
Frank deelt heerlijke plaatjes uit Gerlos
Oberstdorf

Met dit uitzicht zijn Mike en Miranda wakker geworden in Oberammergau
Ellmau
Een winterse kerk in Maishofen

Een winterse kerk in Warth Schröcken
Lech am Arlberg
Grijs en verse sneeuw in Garmisch Classic
Balderschwang

Masikogel, Saalbach
Miranda ontdoet de Ford van sneeuw: op naar de Facebook Live in natuurpark Ammergauer Alpen!
Lofer
Ramsau
Obertauern
Oberammergau
Een verse sneeuwlaag in Winterberg
Glecksteinhütte, Grindelwald
Het is winters in Kleinwalsertal

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen