20 januari 2022 door Florien in Nieuws

De winter is in volle gang en dat is te merken aan de weersvoorspellingen. Na een vrij warme afsluiter van 2021 is Koning Winter weer helemaal in vorm. De afgelopen weken viel er dan ook regelmatig verse sneeuw. Niet alleen in de Alpen, maar ook in de skigebieden dichter bij huis. Ook de een na laatste week van januari sluiten we af met een dik pak sneeuw. Dankzij een koufront valt er aan de noordkant van de Alpen, met name in Oostenrijk, tot en met zondag flink wat sneeuw. 

Eerste sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden

Zoals je eerder deze week al in het Alpenweer kon lezen, is er vanaf vandaag veel sneeuw voorspeld in de Oostenrijkse skigebieden. Collega Frank deelde vanochtend al beelden van een eerste suikerlaagje in Königsleiten en collega's Mike en Miranda, die nu in natuurpark Ammergauer Alpen zijn, maken me jaloers met foto's van dikke vlokken in het zuiden van Duitsland. Ook op de webcams is alvast een voorproefje van de dump te zien. In het zuiden van Duitsland, delen van Zwitserland en het noorden van Oostenrijk dwarrelen de eerste sneeuwvlokken naar beneden. Zo anders dan in de meer zuidelijk gelegen skigebieden, waar op dit moment de zon volop schijnt. Zoek de verschillen hieronder. Beide webcambeelden zijn van nu.

Goed nieuws: Oostenrijk versoepelt inreisregels vanaf maandag!

Sneeuw in Warth Schröcken (Ski Arlberg)
Blauwe lucht in 3 Zinnen Dolomites

Tot en met zondag veel sneeuw

Richting de avond neemt de intensiviteit van de neerslag toe door een naderend koufront. Morgenochtend kan het sneeuwdek in verschillende skigebieden al met zo'n 20 cm zijn gegroeid. Het kan lokaal af en toe opklaren, maar her en der vallen ook nog wat sneeuwbuien. De meeste sneeuw valt op zaterdag, maar wel in combinatie met een stormachtige wind. Op zondag klaart het dan weer wat op, maar ook op deze dag sneeuwt het lokaal nog flink. Echte opklaringen zien we pas vanaf maandag. Lokaal kan er wel meer dan een halve meter sneeuw vallen.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen