Skip to navigation Skip to main content

Oostenrijk versoepelt inreisregels vanaf maandag

54044 - Oostenrijk versoepelt inreisregels vanaf maandag (3)

Goed nieuws voor Nederlanders die een wintersport in Oostenrijk op de planning hebben staan. Sinds 25 december staat ons land op de Oostenrijkse virusvariantenlijst, maar gisteren is bekendgemaakt we daar per 24 januari vanaf worden gehaald. Vanaf die dag geldt 2G+ voor reizen naar Oostenrijk: iedereen met een geldig herstelbewijs of vaccinatiebewijs, mag in combinatie met een negatief PCR-testresultaat het land binnenreizen. De quarantaine is daarmee van de baan. Wie inmiddels geboosterd is, hoeft bij binnenkomst geen PCR-test te laten zien. Dit maakt een wintersport in het land een stuk eenvoudiger.

Nederland niet meer op de virusvariantenlijst

Er werd al even over gesproken, maar gisteravond kwam het officiële bericht naar buiten: Nederland staat vanaf maandag 24 januari niet meer op de virusvariantenlijst van Oostenrijk. Nederland werd op die lijst geplaatst, vanwege het hoge aantal besmettingen met de nieuwe Omikron variant. Omdat deze nu ook overheerst in Oostenrijk, is er geen reden meer voor die lijst. Deze versoepeling geldt dus niet alleen voor Nederland, maar ook voor andere landen op de virusvariantenlijst, zoals Engeland en Noorwegen.

2G+ vanaf 24 januari

Vanaf maandag 24 januari worden de inreisregels dus weer een stuk soepeler. Om Oostenrijk in te mogen reizen, geldt vanaf die dag 2G+. Wie daaraan voldoet, hoeft zonder booster niet meer in quarantaine (zoals nu nog wel het geval is). Iedereen vanaf twaalf jaar mag met een geldig herstelbewijs en/of vaccinatiebewijs het land binnenreizen in combinatie met een negatief PCR-testresultaat. Ben je inmiddels geboosterd? Dan is een PCR-test niet nodig. Er zijn verschillende opties voor een geldig herstel- of vaccinatiebewijs. Check op de websites van de Oostenrijkse overheid of Nederlandse overheid wat voor jou van toepassing is.

Wintersport met kinderen een stuk makkelijker

Voor gezinnen met kinderen wordt een wintersport in Oostenrijk met de nieuwe maatregelen een stuk makkelijker. Voor kinderen tussen de 12 en 15, die nog niet of niet volledig gevaccineerd zijn, was er al de Holiday-Ninja-Pass, maar op kinderen boven de 15 waren de regels voor volwassenen van toepassing. Zij moesten zonder booster in quarantaine. Nu mogen zij het land inreizen met een geldig herstelbewijs of vaccinatiebewijs, in combinatie met een negatieve PCR-test. Het maakt dan niet uit dat ze nog geen booster hebben gehad. De Holdiay-Ninja-Pass blijft overigens voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.