Skip to navigation Skip to main content

Tips voor een culinaire skisafari langs de beste berghutten in Hochzillertal-Kaltenbach

54005 - Tips voor een culinaire skisafari langs de beste berghutten in Hochzillertal-Kaltenbach (3)
© Hochzillertal, Becknaphoto

In Hochzillertal-Kaltenbach zijn liefhebbers van lekker eten aan het juiste adres voor een heerlijke wintersport. Nu kent elk skigebied fijne berghutten voor een korte pauze of uitgebreide lunch, maar hier vind je zelfs een aantal van de beste van Oostenrijk! Ben jij een echte foodie en word je net zo blij van skiën als een heerlijk bord eten voor je neus? Zet deze culinaire skisafari in Hochzillertal-Kaltenbach dan maar snel op je lijstje!

Wintersport in Hochzillertal-Kaltenbach

Niet ver van de Tiroolse hoofdstad Innsbruck ligt het populaire Zillertal. Met vier skigebieden en 542 km aan pistes valt er hier de hele winter meer dan genoeg te doen. Aan het begin van het dal ligt Hochzillertal-Kaltenbach. Samen met de naastgelegen Spieljoch bij Fügen is het skigebied goed voor ruim 110 km aan pistes. Het aanbod is gevarieerd en in elke kleur zijn er genoeg fijne afdalingen te skiën. De Spieljoch is vooral geschikt voor families en meer uitdaging is te vinden in Hochzillertal-Kaltenbach. En wil je na afloop van de skidag nog iets leuks doen? Ook buiten de pistes valt er genoeg te beleven!

54005 -  (12)
© Harald Malin

Culinaire skisafari in Hochzillertal-Kaltenbach

Foodies beleven gegarandeerd een heerlijke wintersport in Hochzillertal-Kaltenbach. Het skigebied leent zich namelijk uitstekend voor het maken van een culinaire skisafari! Je kunt kiezen voor de Schlemmer Ski Runde, maar je kunt ook zelf de route samenstellen en eindeloos variëren. Met al die verschillende berghutten is er voldoende keuze voor een pauzeplek en hoe leuk is het om je skidag helemaal in het teken te stellen van al dat lekkers! Hieronder vind je een tour die je meeneemt langs vijf verschillende berghutten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties mogelijk!

07.30 uur: ontbijten bij de Firnhütte

Waarom ontbijten in je accommodatie als je dat ook gewoon op de berg kunt doen? In Hochzillertal-Kaltenbach kun je elke dag al om 7.30 uur met de lift omhoog en veel berghutten openen extra vroeg hun deuren, waaronder de Firnhütte. Wie opstapt in Kaltenbach hoeft na de Hochzillertal II alleen de blauwe piste naar de hut te skiën, maar wie opstapt in Hochfügen moet eerst de 2499 meter hoge Marchkopf over. Na een ritje met de Topjet ski je via rode piste 3 en 4, met opties voor een zwart of blauw stuk tussendoor, naar de hut. De Firnhütte heeft een traditionele uitstraling en een heerlijk terras met ligstoelen en een paraplubar. Er zijn drie ontbijtopties: 1. Bergfrühstück met ei, bacon en boerenbrood, 2. Hüttenfrühstück met boerenbrood kaas, worst, speck en jam of 3. Münchner Weisswurst met een Pretzel.

Meer over de Firnhütte ›

10.30 uur: koffiepauze bij de Wedelhütte

Na een stevig ontbijt is het tijd voor een paar heerlijke afdalingen. Je kunt instappen in de Neuhüttenbahn, maar je kunt ook eerst de dalafdaling naar Kaltenbach skiën. De piste begint zwart, maar gaat al snel over in rood. Na een paar pistes in dit deel van het skigebied is het tijd om naar de Wedelexpress te koersen. Een klein stukje vanaf het bergstation naar beneden, aan de rode 13, ligt op 2350 meter hoogte de Wedelhütte. Bij mooi weer wil je niet anders dan op het heerlijke terras plaatsnemen, maar ook binnen is het goed toeven. De hut is bekroond tot beste berghut van 2020 en geclassificeerd met 3 gastronomische vorken van de Falstaff restaurantgids. Christian Siegele kookt hier samen met z'n team de sterren van de hemel en op het menu staan de lekkerste gerechten. Ga er dus ook zeker een keer lunchen! Voor nu is het tijd voor koffie of warme choco met Apfelstrudel. Leuk weetje: je kunt ook hier ontbijten én overnachten!

Meer over de Wedelhütte ›

54005 -  (13)
© Hochzillertal, Becknaphoto

13.00 uur: lunchtijd bij de Kristallhütte

Ski na een bezoek aan de Wedelhütte via de rode of zwarte 13 naar het dalstation van de Topjet. Stap in de lift en vervolg je culinaire skisafari door Hochzillertal-Kaltenbach richting de pistes boven Aschau. Hier vind je de derde stop van vandaag: de Kristallhütte. Beter bekend als skihut van het jaar en een van de beste berghutten ter wereld. Het is een schitterende plek om te zien en zodra je hebt plaatsgenomen, weet je dat weggaan een uitdaging wordt. Relaxed lunchen dus! Bestel een wijntje van de uitgebreide wijnkaart en laat je verwennen met de lekkerste culinaire hoogstandjes. Wil je een echt unieke beleving? Bij de Kristallhütte kun je ook overnachten: ontbijt, lunch én diner op deze fijne plek in de bergen!

Meer over de Kristalhütte ›

54005 -  (14)
© Hochzillertal, Becknaphoto

14.30 uur: toetje bij Albergo

Hoewel het moeilijk is om het toetje af te slaan bij de Kristallhütte, kun je toch echt niet anders. Een culinaire skisafari in Hochzillertal-Kaltenbach betekent meerdere skihutten bezoeken en dus is het tijd om verder te gaan. De vierde hut in dit lijstje is de nieuwste in het skigebied: de op 17 december geopende Albergo bij het bergstation van de Wimbachexpress. Ook hier kun je lunchen en overnachten. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, staan hier de lekkerste Italiaanse gerechten op het menu. Ondanks dat je in Oostenrijk bent, is de verleiding van een goede Tiramisu gewoon niet te weerstaan! Albergo is trouwens ook als afsluiter van de skidag een tip: met een wijntje in de zon en grote plank antipasti op tafel!

Meer over Albergo ›

54005 -  (15)
© Hochzillertal, Becknaphoto

16.00 uur: proosten op de skidag bij de Kashütte

Kun je na al dat lekkers nog skiën? Dan is het tijd om deze heerlijke skidag af te sluiten bij de Kashütte. Hopelijk met de laatste zonnestralen op het grote zonneterras. Met een glaasje Schnaps in de hand de dag doorspreken. Dit drankje is namelijk zeer bevordelijk voor de spijsvertering! Drink er uiteraard niet te veel, je moet ook weer veilig terug naar het dal skiën.

Meer over de Kashütte ›

Alle hutten in Hochzillertal-Kaltenbach
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.