Skip to navigation Skip to main content
53931 - St. Jakob im Defereggental: de meest sneeuwzekere plaats in Osttirol (3)
© Schultz Gruppe

Een wintersport in Osttirol is een tip voor iedere wintersporter die op zoek is naar de ultieme combinatie van sneeuw én zon. Maar wil je echt genieten van een winterwonderland tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is St. Jakob im Defereggental de bestemming waar je naartoe wilt. Dankzij de unieke positie tussen torenhoge bergtoppen, draagt deze plek namelijk de naam van meest sneeuwzekere plaats in Osttirol. En wat voor een sneeuw! De fijnste poeder die je je kunt voorstellen maakt dit een wintersportbestemming waar veel ski- en snowboardliefhebbers graag naar terugkeren. In dit blog lichten we St. Jakob im Defereggental in Osttirol voor je uit!

Sneeuwrijk winterparadijs

Ze noemen het ook wel Champagne-Powder, de sneeuw in St. Jakob im Defereggental. Zó fijn voelt de knisperende witte deken aan. Zo licht als de sneeuw aanvoelt in skigebieden in de VS en Canada, zo fijn als verse poedersuiker, is de sneeuw ook in St. Jakob im Defereggental. Dat komt niet alleen ten goede aan de kwaliteit van de pistes, maar ook aan de algehele winterervaring. Het wintersportgebied in het Oostenrijkse Osttirol is bovendien het meest sneeuwzekere van de regio en dat heeft de bestemming te danken aan de gunstige ligging. Gepositioneerd tussen honderden drieduizenders en reikend tot een hoogte van 2525 meter, valt hier jaarlijks flink wat sneeuw.

Skiën in St. Jakob im Defereggental

Skizentrum St. Jakob im Defereggental ligt tussen de hoogste bergen van Oostenrijk, de Großglockner en Großvenediger. Het skigebied is dankzij deze omgeving en de eigen hoge ligging bijzonder sneeuwzeker en staat garant voor een heerlijke week op ski's. Met bijna 24 km aan pistes behoort de skibestemming niet tot de meest omvangrijke skigebieden van het land, maar heeft des te meer voordelen. Hier geniet je nog van rust en ben je weg van het massatoerisme. Uitstekende pistes van hoge kwaliteit, vrijwel geen wachtrijen voor de liften, een schitterende natuuromgeving en pure poedersneeuw. En daarbij komt dat de zon regelmatig schijnt, de ideale combinatie! Er is een funpark waar freestylers hun ding kunnen doen en kinderen kunnen terecht bij het dalstation waar een mooi oefengebied ligt. Maar met zulke fijne sneeuw, is een (verantwoord) tripje buiten de pistepaaltjes ook fantastisch!

53931 -  (6)
© Andi Frank

Het dorp: ongerept en pittoresk

De winter is misschien wel het mooiste seizoen in St. Jakob im Defereggental, dat met de ongerepte omgeving een romantische aanblik krijgt. De natuur is fraai en de sneeuw is luchtig, twee elementen die het tot een idyllisch geheel maken. Een deel van de gemeente behoort ook tot Nationaal Park Hohe Tauern, dus je kunt je voorstellen dat het natuurlandschap hier simpelweg prachtig is. De verzameling chalets, hotels, huizen en andere voorzieningen zijn sfeervol, maar de rust heeft altijd de overhand. Een fijne plek in Osttirol, om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek! Naast skiën biedt de bestemming ook genoeg andere mogelijkheden om te genieten van het winterse weer. Trek je schaatsen aan, stap op de slee of maak een fakkelwandeling op sneeuwschoenen door het sneeuwlandschap.

Wintersport in Osttirol: sneeuw én zon

Kaiserwetter, wie houdt daar nu niet van tijdens een wintersport? Het unieke van een wintersport in Osttirol is dat je hier kunt genieten van de gouden combinatie van sneeuw én zon. Dankzij de hoge ligging en gunstige positie valt er veel sneeuw, maar omdat de skiresorts op de zuidhellingen van de Alpen liggen, schijnt de zon extra vaak. En dat maakt Osttirol zo heerlijk! Daarnaast geniet je niet alleen in St. Jakob im Defereggental van die serene rust en prachtige natuur, maar ook in de andere resorts, zoals Großglockner Resort Kals-Matrei of Sillian Hochpustertal. De uitzichten zijn fenomenaal en de pistecondities optimaal.

Meer over een wintersport in Osttirol
53931 -  (7)
© Andi Frank

Tip: onbeperkt skiën met Skihit Osttirol

Je kunt de verschillende kleine, maar fijne skigebieden in Osttirol ontdekken in één wintersport. Met de Skihit Osttirol, de skipas die voor maar liefst vijf skigebieden geldt, kun je iedere dag een andere bestemming in de regio ontdekken. Ski de ene dag in St. Jakob im Defereggental en ontdek de volgende dag de uitzichten op de hoogste berg van Oostenrijk in Großglockner Resort Kals-Matrei. Ook heb je met de Skihit Osttirol toegang tot Sillian Hochpustertal, de Mölltaler Gletscher en Ankogel. Sneeuwzekerheid ten top dus, want de pistes van de gletsjer zijn hiermee ook toegankelijk. Op deze manier wordt een wintersport in Osttirol nooit saai en kun je volop genieten van de fijne sneeuw en schitterende omgeving die de Oostenrijks bestemming te bieden heeft.

Ontdek meer


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Schultz Gruppe.
Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.