Skip to navigation Skip to main content
53863 - Wintersport in Osttirol: in alle rust van de zon genieten (3)
© Andi Frank

Een enorme sneeuwzekerheid, veel zonnige dagen en absolute rust, zo zou je een wintersport in Osttirol het best kunnen omschrijven. De Oostenrijkse skiregio telt verschillende skigebieden die een aantal dingen met elkaar gemeen hebben. Je bevindt je in een uitzonderlijke mooie natuuromgeving, er is meer dan genoeg sneeuw dat ervoor zorgt dat je skiet op perfect geprepareerde pistes en Kaiserwetter is hier eerder regel dan uitzondering. En misschien nog wel een van de fijnste dingen: van wachtrijen voor de liften is hier vrijwel geen sprake. Meer weten over een wintersport in Osttirol? Je leest er hier alles over!

Wintersport in Osttirol

Osttirol ligt in Oostenrijk en maakt deel uit van de deelstaat Tirol. Grote voordeel van deze regio is dat het grote publiek de skiresorts nog niet echt ontdekt heeft, waardoor je hier kunt skiën in zogezegde echte parels. De skigebieden zijn niet gigantisch van omvang, maar beschik je over de skipas van Skihit Osttirol, dan kun je met een enkele kaart skiën in verschillende skigebieden binnen de wintersportregio. Zo kun je skiën in Großglockner Resort Kals-Matrei, Skizentrum St. Jakob im Defereggental en Skizentrum Sillian Hochpustertal. Bijkomend voordeel is dat een wintersport in Osttirol met de Skihit voordelig is. Kids tot 5 jaar skiën gratis, en ga je als familie op wintersport met meer dan twee kinderen, dan is de skipas vanaf het derde kind ook kosteloos. Genoeg plekken om te ontdekken, te skiën en te genieten dus!

Lees meer over skiën in Osttirol
53863 -  (12)
© Schultz Gruppe

De ideale combinatie van sneeuw, zon en rust

Wat een wintersport in Osttirol zo ontzettend heerlijk maakt, is de ideale combinatie van sneeuwzekerheid en een groot aantal zonuren. Met skigebieden die aan de zuidkant van de Alpen liggen, zijn er hier overmatig veel zonnige dagen. Dat gaat gelukkig helemaal niet ten koste van de sneeuwcondities, want met 266 drieduizenders in het wintersportgebied en een exceptionele ligging, profiteert Osttirol van een enorme sneeuwzekerheid. De perfecte omstandigheden zou je kunnen zeggen. Dat grote aantal torenhoge bergtoppen, waaronder Oostenrijks hoogste berg de Großglockner, zorgt voor een waanzinnig berglandschap en dat maakt dat je hier skiet midden in een adembenemende natuuromgeving. Desondanks heeft het grote wintersportpubliek de prachtige skigebieden in Osttirol nog nauwelijks ontdekt, wat resulteert in pure rust en sereniteit. Bijna nooit hoef je voor de liften te wachten in lange rijen, geen massa's skiërs en snowboarders en optimale weersomstandigheden, zo kun je je een wintersport hier voorstellen.

53863 -  (13)
© Andi Frank

Skiën met uitzicht op de Großglockner in Kals-Matrei

Een van de skigebieden waar je met de skipas Skihit Osttirol kunt skiën, is Großglockner Resort Kals-Matrei. Zoals de naam al doet vermoeden, ski je in dit resort met uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de 3798 m hoge Großglockner. Het skigebied is bovendien het grootste van de resorts in Osttirol en telt bijna 45 km aan pistes die ontsloten worden door 17 moderne liften en gondels. De afdalingen zijn gelegen in een prachtig sereen landschap waarbij de grootste blikvanger natuurlijk de Großglockner is, maar ook ski je met zicht op de 3674 meter hoge Großvenediger aan de andere kant. Voor families met kinderen is er een fijn oefengedeelte bij Großdorf-Kals, waar skileraren de allerkleinsten helpen met de eerste bochten. Ben je toe aan een pauze tussendoor? Van de keuze uit rustieke berghutten en leuke restaurants, is de Adler Lounge een aanrader. Hier pauzeer je in een trendy setting maar wel met die typische Tiroolse gemütlichkeit, genietend van uitzicht op het omringende bergspektakel.

  • Accommodatietip in Kals-Matrei - Absolute tip voor een accommodatie in Kals-Matrei is het stijlvolle Gradonna Mountain Resort, een autovrij 4-sterren superior resort direct aan de piste. Het moderne, maar sfeervolle hotelresort behoort tot de top 100 mooiste hotels van Oostenrijk en dat is niet voor niets. Het hotel ademt stijl, luxe, comfort en gemak en is bovendien een echte ski-in ski-out locatie met een ideale ligging aan de dalafdaling Blauspitz. Daarnaast beschikt Gradonna Mountain Resort over een prijswinnend restaurant en een uitgebreide wellness voor optimale rust aan het einde van de dag.
53863 -  (14)
© Gert Perauer

Omgeven door natuurschoon in Sillian Hochpustertal

Nog een skigebied dat een aanrader is voor een wintersport in Osttirol en dat tevens deel uitmaakt van Skihit Osttirol, is Skizentrum Sillian Hochpustertal. De hoogwaardige sneeuw- en pistekwaliteit maakt dat dit skigebied een echt juweeltje is binnen de Oostenrijkse wintersportregio en het feit dat het massatoerisme nog niet de weg naar het skigebied kent, is een nog groter voordeel. Daardoor ski je hier op een heerlijke bijna 23 km aan pistes die bijna exclusief voor jou bestemd zijn. Je kunt er prima heen voor een wintersport met kinderen, want mascotte Bobo en het fijne kinderland met oefenliften, carrousel en glooiende afdalingen zorgen ervoor dat kleine wintersporters hier optimaal kunnen oefenen. Het dorpje Sillian is veelal zonovergoten en het besneeuwde landschap schittert keer op keer, waardoor je ook daar die pure rust en gemoedelijkheid vindt. Je hebt vanaf hier een waanzinnig uitzicht op de imposante rotsformaties van de Italiaanse Dolomieten, maar ook kun je naar de toppen van natuurpark Hohe Tauern kijken. Heerlijke omstandigheden voor een rustige, maar mooie skivakantie in Osttirol.

  • Accommodatietip in Sillian Hochpustertal - Vanuit je bed de piste op, dat is het motto. Ook bij Skizentrum Sillian Hochpustertal ligt een prachtige ski-in ski-out accommodatie wat voor het grootste comfort zorgt tijdens een wintersport. Bij het 4-sterren superior Dolomiten Residenz Sporthotel Sillian hijs je je in je skikleding, klik je je ski's aan en geniet je in no time van je skidag. Het luxueuze sporthotel combineert familievriendelijkheid met wellness en dat maakt het een allround accommodatie voor een zorgeloze vakantie in de sneeuw. De wellnessmogelijkheden zijn met diverse zwembaden, sauna's en stoomcabines enorm, evenals de faciliteiten voor kinderen met kidsclubs en tienerprogramma's.
53863 -  (15)
© Schultz Gruppe


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Schultz Gruppe.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.