26 november 2021 door Florien in Nieuws

Woensdag is het alweer december en daarmee komt ook de officiële start van de winter steeds dichterbij. Koning Winter vindt het in ieder geval hoog tijd voor een klein voorproefje. Voor de komende dagen is er flink wat verse sneeuw voorspeld en dit keer niet alleen in de Alpen, maar ook in het Sauerland en zelfs in Nederland. Een snelle blik op de webcams van de populaire skidorpen Winterberg en Willingen laat ons zien dat de eerste sneeuw daar al is neergedaald. In dit artikel zetten we de beelden voor je op een rijtje.

Sneeuw in het Sauerland

Dagelijks houden we de webcams en weerberichten in de gaten. Niet alleen die van de Alpen, maar ook die van de skigebieden dichter bij huis. De afgelopen dagen was te zien dat Winterberg al lekker bezig is geweest met het produceren van kunstsneeuw en vandaag is daar ook een vers laagje bij gevallen. Zowel Winterberg als Willingen zijn grotendeels wit gekleurd. In het meest gunstige geval kan er de komende dagen wel 20 cm verse sneeuw vallen. Ideaal zo met de kerstvakantie in het vooruitzicht!

Skiën dit weekend weer mogelijk in Winterberg

Winterberg heeft op de website aangekondigd dat skiën vanaf aankomend weekend weer mogelijk is. Op 27 november openen de eerste twee liften, de Rauher Busch (12) en Poppenberg (5). Met een beetje mazzel komen daar met de verse sneeuw en voorspelde lage temperaturen snel meer liften bij. In het hele skigebied en in alle berghutten geldt voor toegang de 2-G-regen (gevaccineerd of genezen). Het skigebied vraagt iedereen de skipas online aan te schaffen en je identiteitsbewijs bij de hand te houden op de pistes. Mondkapjes zijn verplicht in de skilift en in alle wachtruimtes. Bekijk hier de overige coronaregels voor Duitsland >

Webcams

Benieuwd hoe Winterberg en Willingen er nu bij liggen? Een overzicht van de witte webcambeelden bekijk je hieronder.

Bekijk het aanbod vakanties in Winterberg

Willingen
Winterberg
Winterberg
Winterberg
Winterberg
Winterberg
Winterberg

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen