Skip to navigation Skip to main content

288 km, 90 liften, 80 berghutten, 21 dalafdalingen, 3 funparks en 9 dorpen: die cijfers horen bij SkiWelt Wilder Kaiser Brixental. Met deze aantallen, de typische Oostenrijkse gezelligheid en de enorme afwisseling is het dan ook niet verwonderlijk dat dit een ontzettend geliefde bestemming is bij eigenlijk elk soort wintersporter. En met zo'n grote variatie, is het dan ook extra leuk om daar zoveel mogelijk van te ontdekken tijdens je skivakantie. In SkiWelt zijn er verschillende mooie skitochten die je kunt maken en waarbij je alle hoeken van het gebied leert kennen. Een absolute aanrader! In dit blog lichten we daarom de leukste skitochten in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental voor je uit.

Wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Het enorme skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ligt in het Oostenrijkse Tirol en is jaar in jaar uit een veelbezochte bestemming door veel fervente wintersporters. Waarom? Hier vind je bruisende dorpjes zoals Westendorf, authenticiteit zoals in Brixen im Thale en gastvriendelijke plaatsjes zoals Ellmau, Going en Hopfgarten. Maar vooral vanwege het uitgebreide piste-aanbod en de leuke skitochten die je hier kunt maken. Er zijn verschillende mooie routes om te volgen, welke je meenemen door het hele skigebied. Dit is vooral een tip voor de ervaren wintersporter, want je overbrugt flink wat kilometers en hoogtemeters. Maar ook als je de skitochten niet helemaal af wilt of kunt maken, kun je de routes gewoon volgen. Je kunt deze namelijk ieder moment verlaten en met de 21 dalafdalingen bijna overal terug naar het dorp skiën. Welke leuke skitochten in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental je echt wilt maken tijdens je volgende wintersport? We lichten ze hieronder voor je uit!

SkiWelt Tour

Een skitocht die je gewoon gedaan wilt hebben tijdens je wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, is de SkiWelt Tour. Deze tocht neemt je mee langs de beste pistes, leukste hutten en mooiste hoeken van het skigebied. Hoewel de tour in totaal best wel veel kilometers telt, is het fijne hieraan dat je hem niet in een keer hoeft te voltooien. Je kunt starten en stoppen waar je wilt en wanneer je maar wilt, want vanuit alle dorpen heb je toegang tot de tour en kun je de skitocht beginnen of eindigen. Omdat er toegang tot het skigebied is vanuit alle plaatsjes en er zo veel dalafdalingen zijn, kun je de SkiWelt Tour ook makkelijk verspreiden over meerdere dagen zonder dat je twee keer dezelfde afdaling hoeft te maken. En wie voor een echte uitdaging wilt gaan, skiet hem in één keer of breidt 'm zelfs uit! Je kunt de SkiWelt Tour op twee manieren skiën:

Met de klok mee
Als je de SkiWelt Tour met de klok mee wilt skiën, dan moet je de groene markeringen volgen. Deze groene route is de kortste variant van de skitocht en telt in totaal 69 km aan pistes, waarbij je in 34 verschillende liften zit. Je kunt vanuit negen verschillende plekken de skitocht starten.

Tegen de klok in
De andere versie van de SkiWelt Tour is met oranje gemarkeerd en staat voor meer skiën en minder liften. Volg je hele skitocht tegen de klok in, dan leg maar liefst 84 km aan pistes af en word je vervoerd met 37 liften. Lekker veel skiën dus! Vanuit 13 verschillende punten kan deze variant worden gestart. 

Tips voor het skiën van de SkiWelt Tour

Wil jij je wagen aan deze mooi skitocht? Houd dan alvast rekening met de volgende dingen:

  • Ga je voor de hele skitocht op één dag? Zorg dan dat je op tijd begint. Of je nu voor de groene of de oranje route gaat, het zijn flink wat kilometers die je gaat maken.
  • Ook als je het niet redt om de hele skitocht te voltooien, dan kun je eenvoudig stoppen en naar het dal skiën. Dit kan bijna op alle punten van de tour.
  • Ski jij prima van de rode pistes? Dan is de SkiWelt Tour uitstekend te doen. Ben je nog beginnend wintersporter, dan kan deze skitocht echter wat uitdagend zijn.
  • Wie rustig wil genieten van de mooie afdalingen en een lekkere pauze bij zo'n knusse hut, kan beter de SkiWelt Tour over meerdere dagen verdelen. Zo kun je optimaal genieten van de hele omgeving én ski je geen een dag dezelfde pistes.

KitzSkiWelt Tour

Niet alleen bovenstaande routes behoren tot de leukste skitochten in SkiWelt, er is nóg een tour die je kunt nemen om de wintersportregio te ontdekken. Deze is nog veel uitgebreider en loopt zelfs door twee skigebieden. We hebben het over de KitzSkiWelt Tour, een skitocht die van SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental naar het nabijbegelegen KitzSki loopt. Het leuke aan deze skitocht is dat je 'm helemaal zelf kunt samenstellen. Vanuit verschillende opstappunten kun je de tour starten en na een paar afdalingen in SkiWelt, neem je skibus en kom je in drie minuten aan bij de pistes van KitzSki. Stippel je route alvast uit en zie precies hoeveel kilometers, hoogtemeters, blauwe rode en zwarte pistes je af gaat leggen. Zo kun je je skitocht voor komende wintersport in SkiWelt helemaal personaliseren. 

Salven-Runde

Midden in het skigebied ligt een karakteristieke berg: de Hohe Salve. Vanaf de top van deze berg, op een hoogte van 1829 meter, geniet je van een onovertroffen 360-graden uitzicht op de regio. Met de Salven-Runde ski je vanaf de top van deze huisberg helemaal rondom. De afdalingen van de Salven-Runde lopen richting de dorpjes Hopfgarten en Söll. Deze skitocht is heerlijk om te doen, want veel van deze afdalingen liggen in de zon. Uitdagend is de Südhang (piste 2c), de zwarte piste die op de Hohe Salve richting Hopfgarten loopt. Maar ook de dalafdaling naar het dorpje is er een voor de gevorderde skiër, want met 5,8 km is dit een van de langste pistes van SkiWelt. Voordat je aan de Salven-Runde begint, is het aan te raden even te stoppen op de top van de Hohe Salve. Hier kun je namelijk genieten van iets lekkers, terwijl je van het overweldigende uitzicht geniet vanuit het ronddraaiende restaurant. 

Kaiser-Runde

Een van de leukste skitochten in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental voor iedereen die mooie afdalingen wil maken, maar bij wie zo'n enorm aantal pistekilometers toch begint te duizelen, is de Kaiser-Runde. Deze toch is met zo'n 20 km een mooie ronde door SkiWelt en voor elke wintersporter goed te doen. In totaal overbrug je ongeveer 4000 hoogtemeters, dus de tour bevat zeker een aantal uitdagingen. Om de skitocht te beginnen kun je dat het beste doen vanuit de dorpjes Ellmau of Going. Kenmerkend voor de pistes hier zijn de vele uitzichten waarvan je kunt genieten tijdens het afdalen. Het is dus ook absoluut aan te raden om goed om je heen te kijken wanneer je de Kaiser-Runde aan het skiën bent!

Toerskiën

Misschien anders dan bovenstaande skitochten, maar een echte uitdaging en prachtige tocht om te maken is een toerskitocht. Toerskiën is in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental steeds populairder aan het worden en dat is niet zonder reden, want het is een geweldige ervaring. In plaats van de lift te nemen, loop je zelf omhoog. Dat doe je met ski's met stijgvellen eronder aan de rand van de piste of op een speciale route. Het is pittig, maar eenmaal boven voel je je trotser dan trots. En is de afdaling naar beneden natuurlijk echt dubbel en dwars verdiend! Je kunt je tocht beginnen vanuit Westendorf, Söll of Ellmau.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.