Skip to navigation Skip to main content
53035 - 8 dingen die je nog niet wist over de Isère (3)
© Alpe-Huez, LSalino

Ben jij bekend met de Isère ? Dan weet je misschien wel dat je in deze Franse wintersportregio heerlijk kunt skiën. Maar ken je ook alle skigebieden? En weet je bijvoorbeeld welke activiteiten een wintersport hier nog specialer maken? In dit weblog zetten we 8 weetjes over de Isère voor je op een rijtje. Zo kun jij je alvast voorbereiden op je wintersport en kun je tegelijkertijd alvast een beetje indruk maken op je wintersportmaatjes.

1. 22 skigebieden, 1200 pistekilometers

De Isère is een departement én wintersportregio in de Auvergne-Rhône-Alpes en is vernoemd naar de rivier die door het dal van Grésivaudan loopt. Voor een wintersport heb je hier genoeg mogelijkheden. Verdeeld over de vier bergregio's Belledonne, Chartreuse, Vercors en Oisans vind je hier maar liefst 22 skigebieden. Van grote, bekende namen tot onontdekte pareltjes. Samen goed voor 1200 pistekilometers en 390 skiliften. Een overzicht van alle skigebieden kun je hier bekijken >

53035 -  (12)
Les 7 Laux © urope

2. ‘Famille Plus’

Op wintersport met het gezin of de hele familie? In de Isère vind je een aantal skigebieden met het speciale 'Familie Plus' label. Dit zijn Les 2 Alpes, L'Alpe d'Huez, Vaujany, Chamrousse en Villard de Lans. Families krijgen hier net even dat beetje extra aandacht. Niet alleen in het skigebied, maar ook in accommodaties, restaurants, activiteiten en bij de skischolen. Kinderen en ouders beleven hier gegarandeerd een hele fijne wintersport.

Tips voor een familievakantie in de Isère >

3. Je kunt er elektrisch mountainbiken in de sneeuw

Gek op fietsen? Ga dan naar Les Deux Alpes. Je kunt hier namelijk elektrisch mountainbiken in de sneeuw. Aventure Electrobike biedt hiervoor de mooiste routes in de sneeuw. Je kunt zelfs in de avonduren een mooie tocht maken, inclusief een etentje in de bergen. Beginner of gevorderde, voor iedereen zijn er voldoende fietsmogelijkheden.

53035 -  (13)
© Les 2 Alpes, Luka Leroy

4. Slapen in een zelfgemaakte iglo behoort voor kinderen tot de mogelijkheden

Dat de Isère perfect is voor gezinnen met kinderen bewijst dit weetje maar weer. Gezinnen met kinderen vanaf 14 jaar (of kinderen met leeftijdsgenootjes) kunnen op kamp met Ivresse des Montagnes. Na een kennismakingswandeling is het tijd om dierensporen te zoeken. Daarna moet de iglo gebouwd worden. Na een overnachting en stevig ontbijt de volgende dag, wordt deze bijzondere ervaring afgesloten.

5. Kinderen kunnen er hondensledetochten maken

Voor een tocht met een hondenslee hoef je echt niet helemaal naar Scandinavië. Ook in de Isère ben je hiervoor aan het juiste adres. In Oz-en-Oisans is er zelfs een speciale ranch waar kinderen van 3 tot 8 jaar kennis kunnen maken met het hondenslede rijden. Er is voor hen een speciaal ontworpen slee, waarop ze zich door de honden voort kunnen laten trekken.

6. Veel meer dan alleen skiën

In de Isère kun je veel meer dan alleen maar skiën of snowboarden. De skigebieden lenen zich uitstekend voor allerlei andere leuke activiteiten. Ten eerste valt er te voet ontzettend veel te ontdekken. Een tip in de Charteuse is de stiltewandeling rondom het klooster van Saint-Pierre met gids François, ook wel de woestijn van de Chartreuse genoemd. Een andere tip is sneeuwschoenwandelen op de Col d’Ornon, beter bekend als het grootste elzenbos van Europa. In Les 7 Laux kun je met een speciale toerskipas de mooiste toerskitochten maken en ook in Chamrousse, Les Deux Alpes en L’Alpe d’Huez vind je zeer goede toerskimogelijkheden. Liever iets uitdagenders? Ga dan ziplinen of ijsklimmen in de Vercors.

53035 -  (14)
© Office de Tourisme Chamrousse, Jocelyn Chavy

7. Nieuwe liftverbinding: Eau d’Olle Express

De Isère heeft er deze winter een nieuw hoogtepunt bij. Dankzij de nieuwe Eau d'Olle Express is het kleine en onbekende dorpje Allemond vanaf nu verbonden met Oz-en-Oisans. Dit betekent een directe verbinding met de pistes van L'Alpe d'Huez. In slechts 8 minuten brengt de nieuwe 10-persoons gondel je naar Oz-en-Oisans. Een dergelijke liftverbinding is de eerste in de Alpen.

8. Er zijn genoeg mogelijkheden voor ontspanning

Een wintersport betekent natuurlijk niet alleen maar vol gas van de pistes afgaan. Het is vakantie, dus moet je af en toe ook even de tijd nemen om te ontspannen. In de Isère ben je daarvoor aan het juiste adres. De skigebieden bieden stuk voor stuk voldoende mogelijkheden voor ontspanning na het skiën. Van een romantische winterwandeling in de prachtige natuur tot lekker relaxen in de wellness. Er zijn zelfs een aantal nieuwe wellnessadresjes bijgekomen. Een tip in L'Alpe d'Huez is een bezoekje aan Spa des Alpes in hotel Grandes Rousses. Ze hebben hier deze winter een nieuw concept met een reeks wellnessbaden met alpinotherapie. Een andere tip is de nieuwe Sylvotherapie in Villard-de-Lans. Ook wel bostheraphie, waarbij je in drie soorten bosbaden in de bossen van de Vercors kunt ontspannen. Of wat dacht je van gewoon uitgebreid genieten van een Franse lunch op een terras in de zon?

53035 -  (15)
© Hoogterestaurant Le Diable au Coeur in Les 2 Alpes

Coronamaatregelen

De Isère doet er alles aan om jou van een fijne én veilige wintersport te laten genieten. De regio en gebieden hebben allerlei veiligheidsmaatregelen getroffen. Bekijk hier de COVID-19 richtlijnen van de Isère >

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.