Skip to navigation Skip to main content
52845 - Tips voor een familievakantie in de Isère (3)
© OT Alpe-Huez

Het departement Isère ligt in het hart van de Franse Alpen. Bekende skigebieden in de Isère zijn Chamrousse, Les 7 Laux, Villard de Lans, Oz en Oisans, Vaujany, Les 2 Alpes en L'Alpe d’Huez. Stuk voor stuk zijn deze skigebieden geschikt voor een familievriendelijke wintersport. In dit weblog hebben we 5 tips op een rijtje gezet voor een familievakantie in de Isère .

Skioorden met het keurmerk ‘Famille Plus Montagne’

Sommige skidorpen doen nét dat beetje extra voor kinderen en families. Aan bestemmingen die extra kindvriendelijk zijn, wordt het kwaliteitslabel ‘Famillie Plus Montagne’ toegekend. Om dit label te ontvangen moet het skioord o.a. aan de volgende eisen voldoen: persoonlijke ontvangst, animatie, speciale tarieven en kinderdagverblijf voor kinderen van 18 maanden tot 12 jaar. In de Isère zijn Les 2 Alpes, Chamrousse, Vaujany, Villard-de-Lans/Corrençon-en-Vercors en Alpe d’huez met dit label onderscheiden. Klik hier voor meer informatie over de Isère >

52845 -  (9)
(Foto: © OT Alpe d'Huez)
(Foto: © OT Alpe d'Huez)

#1. Hondensledetochten in Oz-en-Oisans

Deze winter wordt er in Oz-en-Oisans een speciale ranch geopend, gewijd aan hondensledetochten. Al vanaf een leeftijd van 3 (tot 8) jaar kunnen kinderen kennismaken met ‘mushing’. De ranch beschikt over een speciaal voor kinderen ontworpen hondenslede en de honden zijn gewend aan contact met kinderen.

#2. De berg van Téo in Chamrousse

Zeg je Chamrousse, dan zeg je Téo de Vos. Téo is de mascotte van het skidorp en ziet er persoonlijk op toe dat kinderen vertrouwd raken met skiën, dankzij visuele elementen en geluidseffecten. Téo heeft zijn eigen berg met oefenweides, waar ook de Family Challenge wordt georganiseerd. Die uitdaging wil je niet overslaan!

#3. Wizz Luge in Le Pleynet / Les 7 Laux

In Le Pleynet / Les 7 Laux hebben ze een Alpencoaster die garant staat voor plezier bij jong en oud. De baan is 700 meter lang en gaat door tunnels, over bruggen en door bochten, waarbij snelheden tot maar liefst 40 km/u worden behaald. Kinderen kunnen alleen of samen met een volwassene afdalen in de Wizz Luge.

52845 -  (10)
(Foto: © Les7 Laux / Urope)
(Foto: © Les7 Laux / Urope)

#4. Vliegsimulator in Vaujany

Dit is je kans om op een milieuvriendelijke manier boven de Oisans te vliegen! In het nieuwe Espace Musée is een vliegsimulator waarin je zelf kunt bepalen waar je naartoe vliegt. Dankzij het 360° uitzicht op de omringende bergen lijkt de vlucht nét echt! De simulator is toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar.

#5. Nieuwe recreatiezone in Villard de Lans

Villard de Lans wordt jaar na jaar familievriendelijker en doet er alles aan om gezinnen te trekken. Dit seizoen legt het skioord onderaan de pistes (bij Côte 2000) een recreatiezone aan met een nieuwe tokkelbaan die toegankelijk is via een lopende band van 130 meter. Ook is er een nieuw snowpark boven Villard de Lans.

Meer informatie over een wintersport in de Isère

De Isère beschikt over 22 wintersportplaatsen die zijn verdeeld over 4 gebergten: Belledonne, de Chartreuse, de Vercors en de Oisans. Van kleine, gemoedelijke skidorpen tot grote skigebieden met honderden kilometers aan pistes, de Isère biedt het allemaal. Je kunt hier niet alleen fantastisch skiën (1200 km piste, 390 skiliften), maar ook activiteiten als sneeuwschoenwandelen, fatbiken en ijsklimmen ondernemen. Iedere wintersporter, van jong tot oud, kan zich hier vermaken. Vanuit Utrecht is het zo’n 1000 km rijden naar Grenoble, de hoofdstad van de Isère, gelegen aan de voet van de bergen.

In de Isère zijn diverse maatregelen getroffen om het wintersportseizoen 2020/2021 veilig en gezond te laten verlopen. Coronamaatregelen Isère >

52845 -  (11)
(Foto: © Plateau de Gève – Autrans – Vercors/ Urope)
(Foto: © Plateau de Gève – Autrans – Vercors/ Urope)
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.