Skip to navigation Skip to main content

Coronamaatregelen Sauerland 2020/2021

52837 - Coronamaatregelen Sauerland 2020/2021 (3)
© Pixabay

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Duitsland of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

Wintersport in Sauerland is erg populair bij Nederlanders. Vanaf Utrecht is het iets meer dan drie uur rijden. De skigebieden zijn overzichtelijk en de prijzen liggen hier een stuk lager dan bijvoorbeeld in de Alpen. Ben je van plan om 2020/2021 op wintersport te gaan in het Sauerland, dan zal je je aan de volgende coronarichtlijnen dienen te houden. Een overzicht van de coronamaatregelen vind je op deze pagina.

Coronamaatregelen Sauerland

Het Sauerland is een populaire wintersportbestemming met meerdere gebieden. Naast het bekende Willingen en Skiliftkarussel Winterberg, kun je ook skiën in Postwiese – Neuastenberg, Altastenberg, Züschen, Sahnehang, Bödefeld-Hunau en Ruhrquelle. Kies je er ervoor om te gaan wintersporten in één van deze skigebieden, dan moet je rekening houden met coronamaatregelen.

52837 -  (3)
Nieuws

Covid-19 regels en richtlijnen*:

Als de skigebieden in het Sauerland openen, dan gelden de volgende regels. Die regels zijn aan veranderingen onderhevig. Voor de actuele regels in de skiregio's, bezoek je de website van het skigebied.

  • Gezichtsmaskers zijn zowel verplicht in alle skiliften, als in het openbaar vervoer, taxi’s, winkels, supermarkten, openbare gebouwen en in wachtrijen.
  • Zorg voor 1,5 meter afstand tussen jou en je medemens. Is dit niet mogelijk, dan zet je een mondkapje op.
  • In de berghutten en in de skiverhuur gelden de algemene regels die de Duitse overheid heeft opgesteld voor de horeca en detailhandel. Je bent verplicht binnen een mondkapje dragen, tenzij je aan tafel zit in een restaurant.
  • Een maximum van 10 personen aan één tafel.
  • Zwembaden en sauna’s zijn geopend, maar onder strikte regels omtrent hygiëne omstandigheden.
  • Geen après-ski zoals je gewend bent.
  • Naast mondkapjes worden buffs, skimaskers en sjaals beschouwd als mond- en neusbescherming.
  • Je zit nooit langer dan 15 minuten in de lift in onze gebieden. Je zit dus altijd onder de kritische grens van 15 minuten.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor wijzigingen in deze lijst. Houd daarom de website van hetministerie van Gezondheid van Duitsland en de website van het Sauerland. Check ook altijd voor vertrek het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid. Let op: vanwege de huidige coronasituatie zijn risicogebieden uit Nederland niet welkom in Duitsland, mits zij een negatieve COVID-19 test tonen die niet ouder is dan 48 uur.
*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Meer informatie over een wintersport in Sauerland

Ondanks dat Sauerland slechts een aantal kleine skigebieden telt is Sauerland voor Nederlandse wintersporters heel populair. Ondanks de omvang van de skigebieden, ze zijn relatief klein, is er veel te doen. Van de verschillende skidorpen is Winterberg het populairst. Er zijn hier veel faciliteiten en daardoor voor ieder wat wils. Dat terwijl het maar een paar uur rijden is vanaf Nederland. Qua hoogte verschilt het Sauerland natuurlijk wel met de Alpen. Doordat het wat lager ligt, zijn de temperaturen hoger en is de regio minder sneeuwzeker. Houd voor vertrek dus goed de sneeuwhoogte in de gaten om ter plaatse niet verrast te worden.

Wintersport Duitsland 2020/2021: regels en advies omtrent corona >

Winter Male Author 2

Over Hajo

Wintersport is de grote hobby van Hajo. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.