5 oktober 2020 door Thijs in Nieuws

Wat een weekend. In Zuid-Frankrijk en Noord-Italië heeft herfststorm Alex een spoor van vernieling achtergelaten. Op grote hoogte heeft het flink gesneeuwd en liepen de hoeveelheden in korte tijd op. Inmiddels is de rust weergekeerd en trekt het wolkendek langzaam open. Tijd om de nieuwe week te beginnen met webcambeelden van de verse sneeuw.

Wisselvallig weer

De eerste dagen van de week blijft het nog wisselvallig in het Alpengebied. Gelukkig staat er een stuk minder wind, maar de kans op neerslag blijft aanwezig. De webcambeelden met verse sneeuw moeten we vandaag zoeken aan de west- en zuidflank van de Alpen. Uit Vorarlberg, Zwitserland en Noord-Italië komen fijne plaatjes. Wanneer we naar de weersverwachting van de langere termijn kijken zien we dat weerbeeld stabieler wordt. Aan het eind van de week laat de zon zich weer vaker zien en gaat de temperatuur nog verder omhoog. Tijd om naar een gletsjer te gaan om van de verse sneeuw te genieten dus! Skiën in de herfst: hier kun je naartoe >

Saas-Fee

Saas-Fee

Verbier

Verbier

Disentis

Disentis 3000

Jungfrau Region

Samnaun

Samnaun

Chamonix

Chamonix

Kronplatz

Kronplatz

Val Gardena

Val Gardena

Fal di Fassa

FAl di Fassa

Sölden

Sölden

Silvretta Montafon

Silvretta Montafon

Brandnertal

Brandnertal

Warth-Schröcken

Warth-Schröcken

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.