Skip to navigation Skip to main content

Val Gardena: skiën te midden van UNESCO Werelderfgoed

6738 - Val Gardena: skiën te midden van UNESCO Werelderfgoed (1)

Spectaculaire bergen, veel zonuren en een Italiaanse flair: zo presenteert Val Gardena zich aan wintersporters. Ervaren skiërs kunnen zich uitleven op de beroemde wereldbekerpiste Saslong, terwijl minder veeleisende wintersporters hun bochten draaien op de Col Raiser. Het UNESCO Werelderfgoed van de Dolomieten, waar het natuurpark Puez-Geisler en de majestueuze Langkofel toe behoren, maken van Val Gardena een adembenemende wintersportbestemming. Iedere wintersporter moet hier eens op de piste hebben gestaan!

Skigebied van de Sellaronda

Het zonnige Val Gardena bestaat uit de dorpen Ortisei (1.236 meter), St. Christina (1.428 meter) en Wolkenstein (1.563 meter). Overal heb je een prachtig uitzicht op het imposante Sellamassief en de blikvanger van het dal, de 3181 meter hoge Langkofel die boven het dal uittorent. Iedere wintersporter voelt zich thuis te midden van deze prachtige omgeving. Op 4 december 2015 gaat het wintersportseizoen in Val Gardena van start. In skigebied Val Gardena, waar ook de Sellaronda toe behoort, liggen meer dan 500 kilometer aan perfect geprepareerde pistes klaar.

Val Gardena: 5 tips voor je wintersport (video) >>

Leading Mountain Resorts of the World

Sinds het wereldkampioenschap alpineskiën in 1970 geniet Val Gardena in de Zuid-Tiroler Dolomieten wereldwijde bekendheid. De pistekwaliteit is hier onovertroffen. 98% van het aanbod aan afdalingen kan kunstmatig besneeuwd worden. Niet voor niks maakt deze bestemming onderdeel uit van het selecte gezelschap ‘Leading Mountain Resorts of the World’, een verzameling van wintersportdorpen die bekend staan om kwaliteit. Een van de grote trekpleisters is de Sellaronda. Een 26 kilometer lange skitour waarbij je rond het Sellamassief skiet.

Beroemde Saslong piste

Ook de Saslong piste is een afdaling die je niet mag missen. Met een lengte van 3,4 kilometer en 839 hoogtemeters vormt deze piste jaarlijks kort voor kerst een van de meest prestigieuze afdalingen van de internationale wereldbeker. De Saslong heeft een indrukwekkende ligging tussen het imposante Sellamassief in het zuiden en de ‘Cirspitzen’ in het noorden. Terug naar Wolkenstein ski je over een afdaling met historische waarde. Meer dan 100 jaar geleden vond hier de eerste skiwedstrijd van Val Gardena plaats. Wil je alle aansprekende pistes van Val Gardena ontdekken, ski dan mee met de dagelijkse ‘Skitour Gröden WM 1970’.

Cruisen op de Col Raiser/Seceda

In Val Gardena speelt genieten ook een belangrijke rol. Hier blijft men na afloop gerust nog een uurtje zitten op het zonnige terras van een van de berghutten. Ideale plek hiervoor is skigebied Col Raiser/Seceda. De brede pistes zijn zuidelijk georiënteerd waardoor je hier de hele dag heerlijk in het zonnetje skiet. 16 authentieke hutten nodigen je uit tot het proeven van de lokale specialiteiten. Relax op het terras, geniet van het heerlijke eten en aanschouw het prachtige berglandschap van Val Gardena.

Wintersport Val Gardena inclusief skipas en skihuur € 300,-

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.