Skip to navigation Skip to main content

Matterhorn ski safari: skitocht met 12.500 hoogtemeters

52548 - Matterhorn ski safari: skitocht met 12.500 hoogtemeters (3)
© Zermatt Tourismus / Pascal Gertschen

De Matterhorn Ski Safari in het skigebied van Zermatt en Breuil Cervinia is een uitdagende skitocht met maar liefst 12.500 hoogtemeters. Ontspannen een paar afdalingen maken is er niet bij, wanneer je op één dag al deze hoogtemeters wilt overbruggen. Je skiet geen enkele piste twee keer en je doet alle uithoeken van het skigebied aan. Door middel van de Skiguide Zermatt app kun je je hoogtemeters en route vastleggen. In dit weblog meer informatie over de Matterhorn ski safari.

Matterhorn ski safari: zilver of goud?

Heb je ooit meer dan 10.000 hoogtemeters op een dag gemaakt op ski's? Nee? Ga de uitdaging aan met de Matterhorn ski safari. De Matterhorn ski safari heeft twee varianten, een gouden (28 liften) en een zilveren (23 liften). Bij de zilveren variant blijf je volledig op Zwitsers grondgebied, terwijl de gouden skitocht ook een uitstapje maakt naar Italië voor nog eens 2000 extra hoogtemeters. Hiermee komt de gouden Matterhorn ski safari op een totaal van 12.500 hoogtemeters. Hierbij hoef je geen enkele lift twee keer te nemen en ski je geen enkele keer op dezelfde piste.

52548 -  (3)
(Foto: © Zermatt Tourismus / Pascal Gertschen

(Foto: © Zermatt Tourismus / Pascal Gertschen

 

Route Matterhorn ski safari

Zowel de zilveren als de gouden Matterhorn ski safari start op de Rothorn (3103 m) boven Zermatt. Hierna vervolg je de skitocht richting de Riffelberg, Theodulgletscher, Trockener Steg en het Matterhorn Glacier Paradise. Om de 12.500 hoogtemeters te volmaken daal je af naar Valtourenche om daarna de liften naar Testa Grigia te nemen. Via een duizelingwekkende dalafdaling via Schwarzee en de Stafelalp eindig je de Matterhorn ski safari in Zermatt. Hoeveel pistekilometers de Matterhorn ski safari telt is niet bekend. Feit is wel dat je een gevorderde skiër dient te zijn en dat je een hele dag voor deze skitocht uit moet trekken.

Feiten & cijfers Matterhorn ski safari

Land: Zwitserland/Italië Hoogtemeters: 12.500
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk Tijdsduur: 8 uur (geen pauze)
Opstapplaatsen: Zermatt Laatste lift: 16.30 uur

Meer informatie over de Matterhorn ski safari en skigebied Zermatt

Om de Matterhorn ski safari succesvol af te leggen, is het belangrijk om vroeg in de morgen bij de Sunnegga-Rothorn Bahn te staan. Na de afdalingen van de Hohtälli en Gornergrat ben je weer bijna in het dal, om vervolgens naar het Matterhorn Glacier Paradise te gaan. Hier bereik je een hoogte van 3883 meter wat bij een inspanning als deze voor hoofdpijn en duizeligheid kan zorgen. Snel weer naar beneden dus! Wie voor de gouden variant kiest daalt nu af aan de Italiaanse zijde over een kilometerslange dalafdaling. De zilveren variant blijft in Zwitserland. Voor de Matterhorn ski safari dien je niet alleen een bovengemiddeld skitempo te hebben, ook het weer en de omstandigheden dienen perfect te zijn. De lift- en skiverbinding tussen Italië en Zwitserland is regelmatig gesloten vanwege een te harde wind. Daarnaast is het belangrijk (voor de gouden variant) dat je in het bezit bent van de juiste skipas (Zermatt-Cervinia).

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.