Skip to navigation Skip to main content

Zinsbergbahn: eerste combilift van de SkiWelt

50346 - Zinsbergbahn: eerste combilift van de SkiWelt (2)

In 1986 was de Zinsbergbahn boven Brixen im Thale de allereerste stoeltjeslift in Europa die voorzien was van een weerkap. Na 32 dienstjaren en na het veilig vervoeren van meer dan 25 miljoen wintersporters wordt de lift vervangen. Er komt een nieuwe skilift voor in de plaats die wordt voorzien van 10-persoons gondels en 8-persoons stoeltjes. De nieuwe Zinsbergbahn wordt de eerste combilift van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en de Kitzbüheler Alpen.

Lift met gondels én stoeltjes

De nieuwe Zinsbergbahn betekent goed nieuws voor families, beginners en de skischolen. Hierdoor zijn de ideale oefenpistes van Hochbrixen voortaan nog comfortabeler en sneller bereikbaar. Voor de skischolen wordt zelfs een eigen ingang aangelegd om de wachtrij te kunnen omzeilen. Met de 10-persoons gondels kunnen de skileraren al hun kinderen in één keer mee naar boven nemen. Wie liever de ski’s niet uitklikt, kan gebruik maken van de 8-persoons stoeltjes met stoelverwarming en weerkap. Aangezien de Zinsbergbahn een belangrijke verbindingslift in skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is, is de toename van de capaciteit zeer welkom.

50346 -  (4)
Zinsberg

Opening december 2019

Het traject van de Zinsbergbahn gaat enigszins veranderen ten opzichte van de huidige situatie. Voor een betere aansluiting komt het dalstation een stuk hoger te liggen, in de buurt van het bergstation van de Filzbodenbahn. Op het dak van het bergstation worden zonnepanelen geplaatst, zodat de lift het hele jaar stroom kan opwekken. De kosten voor de nieuwe Zinsbergbahn boven Brixen im Thale bedragen 15,5 miljoen euro. Voor aanvang van wintersportseizoen 2019/2020 wordt de lift in gebruik genomen.

Cijfers & feiten van de nieuwe combilift Zinsbergbahn

Bergstation: Zinsberg Lengte: 1539 m
Hoogte bergstation: 1667 m Hoogteverschil: 387 m
Snelheid: 6 m/sec Ritduur: 5:40 min
Capaciteit stoeltjes: 8 personen Capaciteit: 3400 pers./uur
Capaciteit gondels: 10 personen Plaats: Brixen im Thale
50346 -  (5)
Nieuws

Lift wordt ook tijdens het zomerseizoen gebruikt

De Zinsbergbahn gaat ook tijdens het zomerseizoen gebruikt worden. Door de aanpassing van het traject zijn de wandelroutes vanuit Brixen im Thale beter bereikbaar. In het tweede deel van de bouwfase staat ook de aanleg van een uitzichtplatform bij het bergstation gepland. In het zomerseizoen maakt de lift alleen gebruik van de gondels. Overigens is de Zinsbergbahn niet de enige lift die in 2019/2020 wordt geopend, onlangs werd ook de komst van de Fleidingbahn boven Westendorf wereldkundig gemaakt.

 

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.