Skip to navigation Skip to main content
16735 - Hohe Salve: dé skiberg van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental (1)

De Hohe Salve in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is één van de bekendste skibergen van Tirol en geliefd onder een breed wintersportpubliek. Heerlijke pistes, gemoedelijke hutten en tal van activiteiten, het is allemaal op deze berg te vinden. De liften vertrekken vanuit Söll, Itter en Hopfgarten naar het skigebied van de Hohe Salve en vervolgens kun je snel door richting de overige delen van de SkiWelt. In dit weblog nemen we de wintersportmogelijkheden van de Hohe Salve onder de loep en geven we je tips voor après-ski, wandelen en rodelen op en rond deze 1829 meter hoge berg.

Skiën en snowboarden op de Hohe Salve

De Hohe Salve (1829 m) wordt ontsloten door bijna 20 verschillende skiliften. Door de geringe hoogte kunnen vrijwel alle afdalingen kunstmatig worden besneeuwd. Het pisteaanbod is niet al te lastig, maar op de Hohe Salve ligt ook één van de meest uitdagende afdalingen van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. De Black Eagle is slechts 1 kilometer lang, maar wel behoorlijk steil. De maximale lengte van een afdaling op de Hohe Salve is ongeveer 7 kilometer, hierbij daal je 1200 meter af. Freestylers kunnen gebruik maken van de Funny Bird Slope en het Crazy Kangaroo Park met chill area. Bij de Rinnerlift ligt de Red Viper piste, een funslope met tijdmeting, waar je het kunt opnemen tegen je vrienden. Met 10 kilometer aan verlichte avondpistes is de Hohe Salve Oostenrijks grootste avondskigebied. Avondskiën is mogelijk van woensdag tot zaterdag tot 21:30 uur.

Overzicht van de Hohe Salve

(Foto: © Bergbahnen Hohe Salve)

Pistetips op de Hohe Salve

De Hohe Salve heeft een eigen skitour die onderdeel uitmaakt van de drie ‘Best of SkiWelt’ skitochten. De Salven ronde is 12,4 kilometer lang en onderweg kom je in de dorpen Brixen im Thale, Hopfgarten im Brixental, Itter en Söll. Je kunt de tocht zowel met de klok mee, als tegen de klok in skiën. Pistes op de Hohe Salve die je zeker moet skiën zijn de dalafdaling naar Itter (langste piste van de SkiWelt!), de Black Eagle en de Kälberalm.

10 pistetips in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental › 

De Hohe Salve voor families en kinderen

Direct bij het dalstation van Söll ligt de Hexenwiese, een kinderland waar gratis gebruik van gemaakt kan worden. Er is hier onder meer een belevenispiste met lopende band, heuvels, tunnels en andere obstakels. In de zomer is er de beleveniswereld Hexenwasser bij het middenstation. Deze waterspeeltuin is een leuk uitstapje voor jong en oud. Ook kun je hier een wandeling maken over het langste blotevoetenpad van Oostenrijk. Hopfgarten im Brixental beschikt ook over een eigen oefenweide met lopende band. Itter is ook een ideale bestemming met kinderen, er is een perfecte oefenpiste waar de eerste meters op de ski’s gemaakt kunnen worden. Voor rodelplezier is er de 3 kilometer lange Hexenritt rodelbaan.

Kinderen op de Hexenwiese in Söll

Hexenwiese in Söll (Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental)

Bergrestaurants, skihutten en après-ski op de Hohe Salve

Op de flanken van de Hohe Salve liggen diverse gemoedelijke bergrestaurants en skihutten. Hier zit je goed voor bekende Tiroler specialiteiten als Käsespätzle, Pressknödel en Kaiserschmarrn. Plekken die je zeker moet bezoeken zijn de Gipfelalm Hohe Salve, de Salvenalm en Stoagrubn. Voor gezellige après-ski zijn de Sunnseit Hüttn, SkiWelt Hütte en Brixner Stadl uitstekende opties.

Gipfelalm Hohe Salve

Gipfelalm Hohe Salve (Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental)

Reizen naar Söll, Itter en Hopfgarten

De Hohe Salve is eenvoudig bereikbaar. Op zo’n 10 kilometer afstand van de afslag Kufstein Süd bevind je je aan de poorten van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Wie liever niet over de snelweg rijdt, en zich hiermee de aankoop van een vignet bespaart, heeft ook diverse opties. Met München, Salzburg en Innsbruck liggen er ook drie vliegvelden in de omgeving. Hopfgarten im Brixental beschikt over een station, waardoor je ook met de trein naar de Hohe Salve kunt reizen. Het station ligt op slechts twee minuten afstand van de gondel. Tussen de diverse dorpen in het dal rijdt een gratis skibus.

Uitzicht vanaf de Hohe Salve op de Wilder Kaiser

Uitzicht op de Wilder Kaiser (Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental)

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.