25 maart 2019 door Thijs in Nieuws

Na meer dan 12 miljoen ritjes en 25.000 draaiuren, komt er een einde aan het dienstverband van de Fleidingbahn in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Eind maart 2019 zal de lift, die al in gebruik is sinds 1983, voor het laatst draaien. De nieuwe Fleidingbahn wordt een moderne 8-persoons stoeltjeslift, waarmee wintersporters voortaan sneller en comfortabeler naar de top van de SkiWelt vervoerd worden.

In 5 minuten naar het hoogste punt van de SkiWelt

De nieuwe Fleidingbahn stoeltjeslift biedt plaats aan 8 personen en kan 2730 wintersporters per uur gaan vervoeren. Binnen 5 minuten sta je voortaan op de top van de Fleiding. Ook op het gebied van comfort en service voldoet de lift aan de modernste eisen. In het voorjaar van 2019 wordt gestart met de bouw van de lift die 15,5 miljoen euro moet kosten. Vanaf de start van wintersportseizoen 2019/2020 kan er gebruik gemaakt worden van de Fleidingbahn. Door het gewijzigde traject wordt ook de aansluitende piste een stukje langer. Het bergstation van de Fleidingbahn ligt op een hoogte van 1892 meter, het hoogste punt van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

In het geel de locatie van de Fleidingbahn (Foto: © SkiWelt)

Bergstation met uitzichtplatform

Eenmaal boven bij het bergstation op 1892 meter, bevind je je op het hoogste punt van de SkiWelt. Hier komt een uitzichtplatform, die het hele jaar toegankelijk zal zijn. Vanaf het platform heb je een 360º uitzicht op de Wilder Kaiser, Großglockner en de Zillertaler Alpen. Voor de zomergasten komen er ook diverse (thema-)wandelroutes met (interactieve) stations waar men meer over de omgeving te weten komt.

Cijfers & feiten van de nieuwe 8-persoons stoeltjeslift Fleidingbahn

Bergstation: Fleiding uitzichtplatform Lengte: 1539 m
Hoogte bergstation: 1892 m Hoogteverschil: 440 m
Snelheid: 6 m/sec Ritduur: 4.50 min
Capaciteit stoeltjes: 8 personen Capaciteit: 2730 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Westendorf

Impressie van het bergstation met uitzichtplatform (Foto: © AB Seilbahnplanungsbüro)
Het dalstation van de nieuwe Fleidingbahn (Foto: © AB Seilbahnplanungsbüro)

De oude stoeltjes staan te koop

Wintersporters die geen afscheid kunnen nemen van de oude Fleidingbahn, hebben de mogelijkheid om een stoeltje te kopen. De honderd oude 3-persoons stoeltjes worden allemaal te koop aangeboden voor een bedrag van € 250,- per stuk. Wie interesse heeft in een stoeltje, dient zich zo snel mogelijk te melden bij de Bergbahnen in Westendorf.

Meer informatie over SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental beschikt over 90 liften en 284 kilometer aan pistes. Ieder type skiër kan hier uit de voeten. Ondanks de geringe hoogte is het skigebied zeer sneeuwzeker. Dit komt mede wegens de aanwezigheid van de vele sneeuwkanonnen. Langs de pistes liggen 81 gezellige skihutten en ook voor kinderen zijn er tal van faciliteiten. De SkiWelt, met o.a. de dorpen Westendorf, Ellmau, Scheffau am Wilder Kaiser en Söll, behoort tot de populairste wintersportbestemmingen van Oostenrijk.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.