Skip to navigation Skip to main content

Na het skiën: gezelschapsspellen voor op wintersport

7562 - Na het skiën: gezelschapsspellen voor op wintersport (1)

Sport en gezelligheid staan bij wintersport voorop. Overdag je beste beentje voor op de piste, ’s avonds gezellig bij elkaar met vrienden of familie. De echte kroegtijgers onder ons kunnen zich misschien niet bedwingen om ’s avonds na het eten nog even de kroeg in te duiken, maar er zijn ook velen die liever een leuk spel uit de kast trekken. Eentje waarmee je de hele avond zoet bent, of een kort spel dat je kunt spelen op avonden waarop je moe bent. Heb je genoeg van Scrabble, Monopoly en Cluedo? Wij hebben de leukste spellen voor tijdens de wintersport voor je op een rij gezet.

#1. Ticket to Ride

Met Ticket to Ride ben je ongeveer een uurtje zoet. Dit spel is afgelopen jaar een enorme hit geweest en was dankzij de populariteit zelfs even niet leverbaar! Met Ticket to Ride moet je spoorwegverbindingen maken tussen steden. Degene met bij elkaar opgeteld de langste route wint. Ticket to Ride is niet zo moeilijk om te leren en daarom kan iedereen die zin heeft in een spelletje aanhaken. Dat maakt het zo leuk. De Europa editie is mijn persoonlijke favoriet! Voor € 45,99 bestel je Ticket to Ride bij Bol.com, waar je ook vele uitbreidingspakketten vindt.

#2. De Kolonisten van Catan

Als je van spelletjes houdt ken je De Kolonisten van Catan ongetwijfeld. ‘Kolonisten’ is iets ingewikkelder dan Ticket to Ride omdat er meer handelingen zijn. Eén potje duurt ongeveer anderhalf uur. Door het verzamelen van grondstoffen kun je nieuwe dorpen, straten en steden bouwen. Een leuk spel voor de hele familie! De Kolonisten van Catan kost bij Bol.com € 34,99.

De Kolonisten van Catan

#3. Oud Hollands Keezenspel

Wie kent het spelletje Pesten of Mens Erger je Niet nou niet? Oud Hollands Keezenspel is een combinatie van deze twee spelletjes. Een ‘ouderwets’ spel met pionnen en speelkaarten. Ook dit spel is niet moeilijk om aan te leren en een potje duurt ongeveer een uur. Oud Hollands Keezenspel is gelukkig ook niet zo duur, voor € 17,99 bestel je hem bij Bol.com.

#4. Camel Up

Camel Up kun je met lekker veel mensen spelen (8) en dat maakt het leuk voor als je met een grote groep op wintersport bent. Camel Up is een grappig spel waarbij je ervoor moet zorgen dat de kameel waar jij op gegokt hebt het zandparcours het snelste aflegt, waarmee je het spel wint. Een potje duurt niet zo lang, ongeveer een half uur, waardoor een revanche altijd tot de mogelijkheden behoort! Camel Up kost € 23,94, ook bij Bol.com.

Camel Up

#5. Koehandel – het bordspel

Koehandel klinkt leuk en dat is het ook! Je hebt twee varianten van Koehandel, de ene voor beginners en de andere voor gevorderden. Ook bestaat er een kaartspel van Koehandel. Kortom: genoeg manieren om je op de veemarkt te begeven. Een potje duurt ongeveer een uur en speel je met 2 tot 4 spelers. Verkrijgbaar bij Bol.com voor € 19,99.

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in:

Koehandel – het bordspel

188 - Winter - Marije

Over Marije

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten. Een ‘to do’ op haar wintersport bucket list is Le Mur Suisse.