23 februari 2020 door Wendy in Skigebieden onder de loep

In een nieuwe aflevering van 24 UUR IN nemen Frank en Miranda je mee naar het Oostenrijkse Kirchberg. Terwijl Dutchweek hier aan de gang is, verkennen zij het skigebied. Natuurlijk wordt er ook met locals gesproken en onderneemt het duo allerlei leuke activiteiten. Kijk je mee naar deze nieuwe aflevering?

Kirchberg: één van de modernste skigebieden

Kirchberg vormt samen met Kitzbühel het skigebied KitzSki, één van de modernste skigebieden ter wereld. Ieder jaar wordt er dan ook ontzettend veel in dit skigebied geïnvesteerd. Dit zie je terug in de moderne liften, zoals de deze winter nieuw geopende Fleckalmbahn. In het skigebied kunnen wintersporters zich verheugen op 234 kilometer aan afdalingen (185 km aan pistes, 41 km aan skiroutes en 4 km aan snowpark afdalingen. De vele blauwe pistes zorgen ervoor dat het gebied erg geschikt is voor beginnende wintersporters en families. Gevorderde wintersporters kunnen heerlijke tochten maken in het gebied van Aschau tot Pass Thurn. Wandelaars komen in dit gebied ook niks tekort. Met de gastenkaart van Kirchberg kunnen zij gratis deelnemen aan georganiseerde wandeltochten: drie keer per week winterwandelen, drie keer per week sneeuwschoenwandelen en één keer per week wandelen over winterwandelwegen.

Heerlijke familiebestemming

KitzSki is een heerlijke bestemming voor families. Het skigebied doet er dan ook alles aan om het de kinderen naar de zin te maken. In het skigebied zijn verschillende skischolen met kinderlanden waar de kinderen hun eerste bochtjes kunnen leren. Het fijne is dat de oefenliften in het dal zelfs helemaal gratis zijn, zo blijft er geld over voor andere leuke dingen. Voor kinderen met wat meer ervaring is er onder andere het berenland en een funslope.

Tips in Kirchberg

  • Wil je een foto waar het hele gezin opstaat? Dan kun je met je skipas heel gemakkelijk een foto laten maken bij het fotopunt. Deze kun je dan 's avonds in alle rust online bekijken.
  • Een leuke activiteit voor jong en oud is rodelen. Dit kan in Kirchberg op de Gaisberg, zowel overdag als in de avond.
  • Doe mee aan één van de georganiseerde wandeltochten in de prachtige omgeving.
  • Wandel naar de kerk in het dorp, waar het dorp haar naam aan te danken heeft.
  • Ga naar Kirchberg tijdens Dutchweek en geniet van de leukste feestjes.

Over 24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In elke aflevering nemen we wintersportliefhebbers 24 uur mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens het bezoek laten we alle bijzonderheden van het skigebied en de omgeving zien. Ook wordt er gesproken met locals en ondernemen we bijzondere activiteiten. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams van Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen