1 februari 2020 door Yvonne in BestemmingenReisverslagen

Wauw, een ski safari door Zwitserland! Op zondag 12 januari is het zover, de safari gaat beginnen. We vertrekken vanuit Amsterdam rond een uurtje of 5 en onderweg bespreken we de eerste bestemming: Davos Klosters. We verblijven in het dorp Davos en op de planning staan het skigebied Parsenn, een bezoekje aan het Iglu-Dorf en rodelen op de Rinerhorn. Het is rustig op de Duitse snelweg en na zo'n 10 uur rijden zijn we aangekomen in de hoogstgelegen stad van Europa, Davos

Skiën op de Parsenn in Davos Klosters

In het skigebied Davos Klosters vind je zes deelskigebieden. Op onze planning staat het deelgebied Parsenn-Gotscha. We verblijven in Hotel Dischma, een kleine 10 minuten lopen van de Parsennbahn. We ontdekken meteen één van de highlights van het gebied. De Parsennbahn is namelijk een kabelspoorbaan, erg leuk! Deze kabelspoorbaan gaat in twee fases naar de top van de Weissfluhjoch, op 2662 meter. Halverwege stap je over op een tweede treintje, bij het 'Mittelstation'. Bij het bergstation nemen we meteen de gondel door naar het hoogste punt in het gebied: de Weissfluhgipfel, op 2844 meter. Vanaf dit punt ontdekken we de zwarte 2 en een aantal rode en blauwe afdalingen. In het begin is het even puzzelen hoe we weer op de Weissfluhjoch komen voor de terugweg, maar op de pistes is het genieten. Tip: de blauwe 15 is een heerlijke brede, lange en glooiende piste, perfect voor beginners, kinderen en carvers. 

Skiën Parsenn Davos Klosters
Skiën op de mooie blauwe piste 6

Het Iglu Dorf op de Parsenn in Davos Klosters

Een tweede highlight ontdekken we langs piste 15 in het Parsenn skigebied: het Iglu-Dorf. Naast de piste zien we een aantal sneeuwbulten, duidelijk niet door de natuur gecreëerd. Deze sneeuwbulten vormen samen namelijk het Iglodorp van Davos Klosters. Een iglo is zo'n klassiek bolletje, met meestal één kamer. Een Iglodorp is een hele grote iglo, met meerdere kamers en gangen. Bij slecht weer gaat de hoofddeur van het gebouw dicht en je hebt nergens last van! In het Iglodorp kom je via de hoofdingang uit bij de bar en eetzaal, met twee grote eettafels. Achter deze ruimte ligt een gang met 14 kamers. Er zijn drie soorten kamers: groepskamers, privékamers en twee suites. Het thema van het Iglodorp is Italië, wat inhoudt dat elke kamer een Italiaanse naam en thema heeft: spaghetti XXL, Venetië, Opera, etc. Overal zie je bijzondere ijssculpturen, heel gaaf! Absoluut een aanrader voor één nacht. Je boekt hier een pakket, inclusief kaasfonduediner, sneeuwschoenwandeling, welkomstdrankje en toegang tot de sauna en jacuzzi de hele nacht. Wij zijn zeker onder de indruk door deze constructie, gebouwd door 12 mensen. 

Iglu-Dorf Iglodorp Davos Klosters
Het Iglu-Dorf of Iglodorp van Davos Klosters, langs piste 15
Ingang Iglu-Dorf Iglodorp Davos Klosters
De ingang van het Iglodorp in Davos-Klosters

Rodelen op de Rinerhorn in Davos Klosters

Genoeg geskied! We nemen de Parsennbahn weer terug naar het dal (je kunt ook de zwarte piste nemen vanaf het Mittelstation). Met de auto rijden we verder het dal in, richting de Rinerhorn. Naast het Parsenn-Gotscha skigebied, kun je namelijk ook skiën op de Jakobshorn, Madrisa, Rinerhorn, Pischa en Schatzalp. In totaal hebben de skigebieden zo'n 300 km aan pistes. Terug naar de Rinerhorn! Hier kun je naast skiën op 49 pistekilometers, terecht voor dé rodelbaan van Davos Klosters! Bij het dalstation huren we een rodel, welke we meenemen in de Glaris-Jatzmeder gondel. De rodelbaan van 3,5 km lang begint direct naast het bergstation op 2053 m. Wat wij achteraf pas te horen kregen, is dat het de steilste rodelbaan van Zwitserland is! Dit maakt het zeker tot een echte rodeluitdaging, maar wel een hele leuke. Met veel geschreeuw en plezier knallen we naar beneden. Doen dus! Tip: bij de verhuur kun je speciale klemmen voor onder je schoenen huren, waarmee je makkelijker in de sneeuw kunt remmen. 

Rodelen op de Rinerhorn
Start van de 3,5e km lange rodelbaan op de Rinerhorn

We sluiten Davos Klosters af met een Facebook Live uitzending 

We schrijven niet alleen over onze Ski Safari in Zwitserland. Tijdens de reis nemen we jullie in elk gebied mee de piste op, tijdens een live uitzending op onze Facebookpagina. Heb je deze gemist? Geen probleem, want je kunt de Facebook Live uitzending van Davos Klosters hieronder terugkijken. Bekijk ook de andere live uitzendingen terug en doe mee met de prijsvraag! 

Meer over Davos Klosters

Davos is de hoogstgelegen stad van Europa. Je vindt hier dan ook zo'n 11.000 inwoners, Davos is dus groot. Het is daarnaast een redelijk mondaine bestemming, waar ook beroemdheden en het Engelse koningshuis op wintersport gaan. In het uitgestrekte centrum van Davos vind je veel winkels, restaurants, après-ski, hotels enzovoorts. Een dagje winkelen, of langs winkels struinen, kan hier zeker. Verder staat Davos bekend om de langlaufmogelijkheden, dankzij 100 km aan loipes. Ook vind je in de verschillende deelskigebieden winterwandelpaden en routes voor sneeuwschoenwandelen. 

Tips voor een wintersport in Davos Klosters

  • Voor après-ski kun je naar de Bolgen Plaza bij de Jakobshornbahn, of de Parsenn Gada bij de Parsennbahn.
  • De langste afdaling in Davos Klosters is 12 km lang en je overbrugt 2000 hoogtemeters. De tocht begint op de Weissfluhgipfel en gaat helemaal naar Küblis.
  • Op de Parsenn vind je langs piste 15 een fun-cross piste.
  • Bezoek een ijshockey wedstrijd.
  • Op de Jakobshorn vind je een halfpipe.

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen