Skip to navigation Skip to main content

Wintersport in Filzmoos: skigebied, activiteiten & tips

51524 - Wintersport in Filzmoos: skigebied, activiteiten & tips (3)
© Salzburger Sportwelt / Ikarus, Tom Lamm

Filzmoos ligt vlakbij de Hohe Dachstein die een hoogte heeft van 3000 meter. Het dorp is het meest afgelegen wintersportdorp van de Salzburger Sportwelt en heeft een vriendelijke uitstraling. Tel hier de brede, glooiende hellingen van de huisbergen Roßbrand en Großberg bij op, en je begrijpt waarom families zo graag in Filzmoos komen. Daarnaast is Filzmoos het ideale startpunt voor luchtballontochten en hondensleeraces. In dit blog alles over een wintersport in Filzmoos.

Skiën in Filzmoos

Het skigebied Filzmoos ligt midden in de Ski amadé en beschikt over ongeveer 13 kilometer aan pistes. Deze liggen verdeelt over twee bergen, de Roßbrand in het zuiden en de zonnige Großberg in het noorden. Voor beginnende wintersporters zijn er in Filzmoos veel overzichtelijke brede blauw pistes. Daarnaast zijn er ook een tal van rode pistes. Ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Dan is de zwarte piste 'Michaela Kirchgasser FIS Strecke' wat voor jou! Daarnaast staan er bijna nooit wachtrijen voor de liften en is het gebied vrij sneeuwzeker. Wie op zoek is naar een klein, compact skigebied, met niet al te lastige pistes, voelt zich hier helemaal thuis.

Kindvriendelijk Filzmoos

Filzmoos is een echte familiebestemming. Voor de allerkleinsten is er de kinderclub. Hier kunnen kinderen vanaf 1 jaar terecht. Hier worden de kinderen de hele dag vermaakt. Ondertussen kunnen de wat oudere kinderen onder leiding van de skischool mascotte Schörgi, de grappige sneeuwpop, hun eerste bochtjes maken in Shörgi's sprookjeswereld. Daarnaast is er een speciaal kinderrestaurant en kunnen de kinderen op dinsdag of vrijdag schatzoeken.

Tips in de omgeving

  • Filzmoos wordt ook wel het luchtballonnen-dorp genoemd. Er worden in dit dorp verschillende luchtballon-evenementen georganiseerd. Zo wordt op 18 januari 2020 de ballonnacht georganiseerd, deze feestelijke avond wordt met vuurwerk afgesloten. Daarnaast kun je met de hele familie een unieke ballonvaart maken.
  • Ben je niet zo van het skiën? Maak dan een prachtige wandeling door de ongerepte natuur. Rondom Filzmoos liggen 50 kilometer geprepareerde wandelpaden op je te wachten. Een aanrader is de 12 kilometer lange wandelroute op een hoogte van 1600 meter. Je komt hier met de Papageno lift.
  • Voor de langlaufers liggen er rondom Filzmoos meer dan 45 kilometer aan loipes klaar. Aanraders zijn de Tauernloipe en de (hooggelegen) Rossbrandloipe.
  • Vanaf de Kleinbergalm kun je met het hele gezin heerlijk rodelen. Je komt hier met de stoeltjeslift Grossberg.
51524 -  (3)
(Foto: © Tourismusinformation Filzmoos/Coen Weesjes)
(Foto: © Tourismusinformation Filzmoos/Coen Weesjes)

Restaurants en après-ski in Filzmoos

Filzmoos heeft een bijzonder gastvrij karakter. De oorspronkelijke bewoners hebben een hartelijk voorkomen en ook het liftpersoneel tovert een lach op je gezicht. Dit zie je dan ook terug als je gaat eten in één van de restaurants. Voor een typische Oostenrijkse maaltijd is de Burgerberg Alm een aanrader. Ga je liever voor Italiaans, dan kun je terecht bij de pizzeria in het dorp. Ook de après-ski in dit dorp is bijzonder gezellig. Ga na het skiën naar de Happy Alm en sluit de avond af in de Kalahari Bar of de Kenn' i di.

Vervoer naar Filzmoos

Filzmoos is makkelijk bereikbaar en is ongeveer 1000 kilometer rijden vanaf Utrecht. Bij de Tauerautobahn A10 neem je de afslag Eben im Pongau, hiervandaan rij je ongeveer 11 kilometer over de Landesstraße totdat je in Filzmoos aankomt. Wintersporters die met de trein reizen moeten uitstappen bij station Eben im Pongau of Radstadt. Vanaf hier bereik je met de lijnbus of taxi Filzmoos. Met het vliegtuig kun je het beste naar Salzburg vliegen. Vervolgens kun je hier een auto huren of een taxi nemen, om je weg naar het skigebied te vervolgen.

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.