Skip to navigation Skip to main content
51512 - 5 pistes in Achensee die je gedaan moet hebben (3)

Tussen het Karwendelgebergte en de Brandenberger Alpen ligt de prachtige Achensee. De veschillende skigebieden in deze omgeving, Christlum , Rofan en Zwölferkopf , beschikken in totaal over zo'n 50 kilometer aan pistes. Daarnaast zijn er bij de dorpen Steinberg am Rofan en Wiesing ook nog een paar liften. Wanneer je naar de Achensee gaat, is het fijn om te weten welke pistes je niet over mag slaan. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje.

#1. Rofanabfahrt

Voor degene die wat meer uitdaging zoekt is er in Maurach een mooie zwarte afdaling. Piste nr. 2 geeft je de mogelijkheid om even het gas op de ski's te zetten. Je komt bij deze afdaling met de stoeltjeslift DSL Mauritz of met de Rofanseilbahn. Heb je na deze afdaling trek gekregen? Dan kun je onderaan de afdaling een stop plannen bij de berghut Buchauer Alm.

51512 -  (6)

#2. Nordhangabfahrt

Voor een mooie rode afdaling moet je in Christlum zijn. Hier vind je naast de 1400 meter lange Nordhang-Schlepplift piste nr. 7. Deze piste is geschikt voor de gemiddelde skiër. Doordat de baan een mooie lengte heeft kun je heerlijk doorskiën. Het enige nadeel is dat je wel lang in de sleeplift moet staan.

#3. Heimgrubenabfahrt

Tussen het bergstation van de Rofanseilbahn en de top van de Gschöllkopf, die gelegen is op 2039 meter, vind je de start van piste nr. 3a. Deze mooie blauwe piste is perfect voor de beginnende wintersporter. Je kunt op deze afdaling perfect oefenen. Dankzij de stoeltjeslift C DSL Rofan sta je in 2,5 minuut weer bovenaan de piste, zodat je je vaardigheden nog verder kunt verbeteren.

#4. Zwölferkopfabfahrt

Voor de beginnende skiër is de Zwölferkopfabfahrt in Pertisau een echte aanrader. Deze dalafdaling op blauwe piste nr. 2 zorgt voor plezier voor de hele familie. Je komt bij deze mooie piste door vanuit het dal met de Karwendel Bergbahn omhoog te gaan. Vervolgens vind je blauwe piste nr. 2 aan de rechterkant van het skigebied.

51512 -  (7)

#5. Rotspitz

In Maurach vind je ook een mooie rode piste. Deze gaat direct van start bij de bergstations van de Rofanseilbahn en de stoeltjeslift DSL Mauritz. Wanneer je bij de bergstations vertrekt hou je links aan, zodat je de rode piste nr. 1 opdraait. Na deze mooie afdaling kun je richting het dal skiën of kun je met de stoeltjeslift DSL Mauritz weer naar boven.

Skiën Achensee
1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.