16 december 2019 door Wendy in Skigebieden onder de loep

Bijna is het zover en zijn alle skigebieden in de Alpen weer open. De wintersportvakantie komt dan ook snel dichterbij. Ben je van plan om dit jaar naar Zell am See - Kaprun te gaan dan moet je zeker even verder lezen. In dit weblog 5 pistes in Zell am See - Kaprun die je gedaan moet hebben!

#1. Black Mamba

Als ervaren skiër kun je de Black Mamba op de Kitzsteinhorn echt niet links laten liggen. Piste nummer 14 beschikt namelijk over een hellingspercentage van maar liefst 63 procent. Deze afdaling doe je dan ook niet zomaar. Tijdens de 1000 meter lange afdaling leg je 290 hoogtemeters af en dat voel je in je benen. De Black Mamba geeft de gevorderde skiër dan ook echt de gelegenheid om je techniek eens even goed toe te passen. Ga jij deze uitdaging aan? 

#2. Glocknerwiese

De Glocknierwiese op de Schmittenhöhe is speciaal voor de beginnende skiërs of als je gewoon even relaxt naar beneden wilt. De piste is lekker breed en overzichtelijk. Het enige nadeel is wel dat deze piste tijdens het hoogseizoen erg populair is. Hierdoor kan het er erg druk zijn en is de sneeuwkwaliteit op de piste aan het einde van de dag meestal niet meer zo goed. Je bereikt de piste door met de moderne 8-persoons stoeltjeslift 'Glocknerbahn' naar boven te gaan. 

#3. Trass

De Trass afdaling vraagt flink wat van je uithoudingsvermogen, kracht en techniek. Deze lange afdaling op de Schmittenhöhe beschikt namelijk over een hellingspercentage van maar liefst 70% en is dan ook alleen voor ervaren wintersporters weggelegd. De afdaling begint rustig op blauwe piste nummer 1, maar gaat al snel over naar de lange zwarte piste nummer 14. Op de 4150 meter lange afdaling overbrug je ongeveer 1000 hoogtemeters. Je benen zullen dus goed aan het werk moeten.

Trass afdaling
(Foto: © Schmittenhöhebahn AG)

#4. Osthangpiste

Wil je een lekkere rode piste op de Schmittenhöhe? Dan ben je op de Osthangpiste op het goede adres. Deze piste biedt genoeg ruimte voor zowel korte als lange bochten. Daarnaast is hij perfect om even aan je techniek te sleutelen. Het enige nadeel is dat als je daarna weer omhoog wilt je bent aangewezen op een ankerlift. 

#5. Kettingpiste

Dit is misschien wel een van de beste geheimen van de Schmittenhöhe, zwarte piste nummer 9. Deze piste skiet heerlijk weg en daar komt bij dat hij de hele dag in de schaduw ligt. Hierdoor kun je hier ook in de middag nog terecht voor een heerlijke afdaling. Daarnaast is deze piste over het algemeen niet zo druk, doordat de piste een beetje afgelegen ligt ten opzichte van de andere pistes. 

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen