30 oktober 2019 door Joris in Nieuws

En ja hoor, zoals je maandag in het Alpenweer al kon lezen is het vandaag inderdaad begonnen met sneeuwen! Er komen dikke vlokken uit de hemel naar beneden en voor het eerst ligt de sneeuwgrens rond de 1000 meter. Met name uit Oostenrijk en Zuid-Duitsland komen fijne plaatjes! Benieuwd naar de beelden? Bekijk ze in dit weblog!

Zondag wederom (veel) verse sneeuw

Nadat het vorige week extreem warm was, is er eindelijk koude lucht het Alpengebied binnengedreven. In combinatie met een depressie zorgt dit voor verse sneeuw! En door de lagere temperaturen valt de sneeuw niet alleen op grote hoogte, maar ook op de lagere flanken! Gemiddeld ligt de sneeuwgrens rond de 1500 meter, maar ook op een hoogte van 1000 meter zien we her en der sneeuw. Morgen klaart het weer op in de Alpen, maar aan het eind van de weekend kan het weer serieus gaan sneeuwen. Als de lucht koel blijft, kan er in de zuidalpen zomaar een flink pak gaan vallen!

Heerlijk plaatje vanaf de Galsterbergalm
Webcam Garmisch-Partenkirchen
Verse sneeuw in Garmisch-Partenkirchen
Webcam Going am Wilder Kaiser
Going kleurt ook weer wit!
Sneeuw in Oostenrijks hoogstgelegen wintersportdorp Kühtai
De winter is teruggekeerd in Mayrhofen
Ook sneeuw in het zuiden van Duitsland: Oberammergau
Zelfs in Reit im Winkl is het wit
Volop verse sneeuw in Saalbach Hinterglemm
Frau Holle is weer aanwezig in Schladming Dachstein
Winter in Sölden
De winter is begonnen in Tauplitz
Ook in Zauchensee is het wit
Het begin is er, in de Zillertal Arena

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.