Skip to navigation Skip to main content

Schindlergratbahn: nieuwe 10-persoons gondel in St. Anton am Arlberg

50996 - Schindlergratbahn: nieuwe 10-persoons gondel in St. Anton am Arlberg (3)
© Arlberger Bergbahnen AG

Na meer dan 40 dienstjaren was de oude, karakteristieke 3-persoons Schindlergratbahn nodig aan vervanging toe. De lift naar de top van de Schindler Spitze (2660 m) was niet meer van deze tijd en liet qua capaciteit te wensen over. De nieuwe 10-persoons gondel wordt in vergelijking met zijn voorganger flink verlengd en krijgt een middenstation. In dit weblog alles over de nieuwe Schindlergratbahn boven St. Anton am Arlberg in skigebied Ski Arlberg.

10-persoons gondel Schindlergratbahn

De nieuwe Schindlergratbahn wordt voorzien van 68 moderne 10-persoons gondels die 2800 personen per uur kunnen gaan vervoeren. Hiermee wordt de capaciteit vier keer meer dan in de oude situatie, wat wachtrijen moet gaan voorkomen. Wanneer je blijft zitten tot het eindstation (2579 m), kost het je net iets minder dan 8 minuten om het complete traject af te leggen. De 10-persoons Schindlergratbahn wordt op 29 november 2019 in gebruik genomen, wanneer het skiseizoen in Ski Arlberg van start gaat.

50996 -  (6)
(Foto: © Arlberger Bergbahnen AG)
(Foto: © Arlberger Bergbahnen AG)

Lift wordt langer en krijgt middenstation

De oude 3-persoons stoeltjeslift was geliefd vanwege het geweldige uitzicht en door de fantastische piste die de lift ontsloot. In de nieuwe situatie krijgt de Schindlergratbahn in het eerste gedeelte hetzelfde traject. Waar voorheen het bergstation was, staat nu een middenstation (2643 m). Het nieuwe bergstation komt 420 meter noordoostelijker te liggen bij het eindpunt van de Valluga sleeplift. Hierdoor kun je direct de aansluiting maken op de pistes/skiroutes van de Schindler Kar, Mattun en Valfagehr.

Cijfers & feiten van de nieuwe 10-persoons Schindlergratbahn in St. Anton am Arlberg

Bergstation: Schindler Kar Hoogte middenstation: 2643 m
Hoogte bergstation: 2579 m Hoogteverschil: 544 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 8 min.
Gondelcapaciteit: 10-personen Capaciteit: 2800 pers./uur
Aantal cabines: 68 Plaats: St. Anton am Arlberg

50996 -  (7)
Nieuws

Meer informatie over Ski Arlberg / St. Anton am Arlberg

De nieuwe 10-persoons Schindlergratbahn betekent weer een volgend hoogtepunt in het skigebied van Ski Arlberg. En met meer dan 300 kilometer pisteplezier, tal van uitdagende afdalingen en een ongekende sneeuwzekerheid was het skigebied al rijkelijk bedeeld. Dankzij de komst van de Flexenbahn kun je geweldige dagtochten maken zoals de Run of Fame Arlberg. Voor ervaren wintersporters is de Langer Zug een must-ski. Maar ondanks het sportieve, uitdagende karakter van Ski Arlberg, voelen minder ervaren skiërs zich hier ook thuis. Op de Rendl aan de andere zijde van de St. Anton am Arlberg kunnen beginners en kinderen in alle rust leren skiën. Voor gezellige après-ski ben je in St. Anton ook aan het juiste adres.Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.