8 oktober 2019 door Wendy in Bestemmingen

Het Oostenrijkse Karinthië kent slechts één gletsjer, namelijk de Mölltaler Gletscher. De top van deze gletsjer ligt op een hoogte van maar liefst 3122 meter. Dit maakt deze gletsjer dan ook bijzonder sneeuwzeker en zorgt ervoor dat je hier vanaf de herfst kunt wintersporten. Over een paar dagen gaat de Mölltaler Gletscher weer open!

Ligging van de Mölltaler Gletscher

Het dichtstbijzijnde dorp bij de Mölltaler Gletscher is Flattach. Vanaf daar bereik je binnen 15 minuten het dalstation van de Mölltaler Gletscher Express. Dit dalstation zie je echter niet meteen liggen, dit komt doordat deze lift door de berg heen gaat. De lift waarmee je naar boven gaat is een soort treintje, dat plaats biedt aan 220 personen. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht. Vanaf de top op 3122 meter is zelfs de Großglockner te zien.

Gletsjerskigebied Mölltaler Gletscher

De Mölltaler Gletscher beschikt over ongeveer 17 kilometer aan pistes. Hiervan is 6 kilometer blauw, 7 kilometer rood en 4 kilometer zwart. Al deze pistes zijn vroeg in het seizoen nog niet allemaal geopend. Je kunt vaak nog alleen van de Schareck (3122 meter) naar het dalstation van de Gletscherjet skiën. Het gebied heeft zowel voor de beginnende als de gevorderde skiër genoeg te bieden. Zo is er onder andere een snowpark en kun je hier uitstekend off-piste skiën. Verder is het verstandig om goed naar de weersverwachting van de Mölltaler Gletscher te kijken. Vanwege de hoogte kan het met harde wind behoorlijk koud zijn hier.

Pistenkaart Mölltaler Gletscher
(Foto: © Mölltaler Gletscherbahnen)

Restaurant Eissee

De Mölltaler Gletscher beschikt slechts over één restaurant, Restaurant Eissee. Dit restaurant is ruim opgezet en door de glasconstructie kun je tijdens het eten ook van de omgeving genieten. Bij dit restaurant kun je typisch Oostenrijkse gerechten eten, zoals Apfelstrudel, Kaiserschmarren en Wiener Schnitzel. Daarnaast beschikt het restaurant over de mogelijkheid om buiten in de zon te zitten.

Restaurant Eissee
© Mölltaler Gletscherbahnen

Skiverhuur en skiles op de Mölltaler Gletscher

Vlakbij het bergstation van de Mölltaler Gletscher Express zit de Intersport gevestigd. Hier is het mogelijk om wintersportmaterialen te huren en te kopen. Verder kun je ook nog ski- of snowboardles volgen bij de ‘Ski & Board Academy Mölltaler Gletscher’ of bij ‘Sporthaus Zraunig’.

Bobo kinderclub bij ‘Mittelstation’

Voor de kinderen is het bij het Mittelstation mogelijk om de eerste bochtjes te leren. Hier is namelijk de Bobo Kinderclub met eenvoudige pistes om de eerste meters op de ski's te maken. Een fijne financiële meevaller is dat kinderen tot 6 jaar profiteren van een gratis skipas. Kinderen van 6 tot 18 jaar mogen voor de helft van de prijs naar boven. Daarnaast is bij de aanschaf van 2 skipassen voor volwassen en 2 skipassen voor kinderen de skipas voor ieder volgend kind gratis.

Dagskipassen voor volwassenen: v.a. € 25,00
Dagskipassen voor kinderen: v.a. € 12,50

Overnachten in Flattach

Tijdens de wintersport op de Mölltaler Gletscher kun je het beste overnachten in Flattach. Dit is een klein en rustig dorpje dat deel uitmaakt van het district Spittal an der Drau. In het dorpje wonen iets meer dan 1300 mensen en er zijn ruim 700 bedden voor toeristen beschikbaar. Vannuit Flattach is ook de Ankogel gemakkelijk bereikbaar, die net als de Mölltaler Gletscher onderdeel uit maakt van de wintersportregio Mallnitz. Je kunt er dan ook voor kiezen om een dagje op de Ankogel te gaan skiën. Flattach is gelegen op ongeveer 1100 kilometer vanaf Utrecht.


Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.