10 juli 2019 door Lisa in Reisverslagen

Overwinteren, een wijd en zijd bekend begrip. Pensionado’s op zonnestoelen aan de Costa del Sol; kruiswoordpuzzel in de hand, biertje ernaast. Overzomeren spreekt iets minder tot de verbeelding. Dat begrip hoop ik, Lisa, deze zomer met mijn skitrip door Nieuw-Zeeland een beetje tot leven te brengen.
Ik heb geen hekel aan de zomer, integendeel. Ik hoef het seizoen niet te ontvluchten, want afgezien van wat hooikoortsperikelen vind ik het heerlijk. Het enige échte gemis tijdens de zomer is de koude wind langs mijn gezicht, de snelheid en het gekraak van sneeuw: skiën.

Nieuw-Zeelandse Alpen

Naast die need for speed heb ik de droom, en de luxe, om op bijzondere plekken op de wereld te skiën. Na Noorwegen en Canada kriebelde het al langer om de bergtoppen aan de andere kant van de wereld te bekijken. Na een flinke voorbereiding vertrek ik begin juli samen met mijn vriend - die ik inmiddels ook heb aangestoken met het onder mijn vrienden welbekende skivirus - naar de Nieuw-Zeelandse Alpen.

Top 5 skigebieden om te skiën in Nieuw-Zeeland >

Berglandschap in Nieuw-Zeeland

Wat eraan voorafging…

Overzomeren, hoe doe je dat? Een handleiding of voorbeeldreis blijkt niet zo makkelijk te vinden. Dat je in Nieuw-Zeeland kunt skiën, betekent duidelijk niet dat een wintersportland pur sang is. Dat begint al bij het boeken van mijn vlucht. Waar ik tijdens mijn voorgaande trips een ski package kan toevoegen, moet ik het nu doen met dertig kilo aan totale bagage. Ik weet in ieder geval zeker dat ik geen kledingkeuzestress zal hebben deze reis.

Skiresorts in Nieuw-Zeeland

Dat skigebieden overal in de wereld anders zijn, weet ik na mijn ijskoude trip door Canada zonder stoelverwarming en overkappingen maar al te goed. Wat in het ene werelddeel als rode piste wordt gekwalificeerd, is in het andere net iets moeilijk dan de oefenweide. Hoe uitdagend en groot de skigebieden in Nieuw-Zeeland zijn? Ik ben benieuwd.

Schoon asfalt of 'black ice'?

Nog een laatste euvel: het verkeer. Naast dat er links gereden wordt, heb ik geen idee hoe de wegen en auto’s in de winter zullen zijn. Op de ene foto zie ik schoon asfalt met in de verte witte bergen, op andere websites lees ik over ‘black ice’. Gelukkig heb ik genoeg besneeuwde wegen getrotseerd en sneeuwkettingen gelegd dat ik me er geen zorgen over maak, maar nieuwsgierig ben ik wel.

Auto in Canada tijdens de winter
Wintersport roadtrip door Canada

Geniet mee

Hoe de pistes zijn, of er poeder ligt en hoe het ons onderweg vergaat, is deze zomer te volgen via Snowplaza. Met minimaal zes skigebieden op het Zuidereiland zorgt dat hopelijk voor de nodige portie wintersportvertier en afkoeling tijdens de Europese zomermaanden.

Overzomeren. Yuppen in oude auto’s over de highway Down Under; Spotify aan, kiwi on the side?

Lisa was nog maar 2 jaar oud toen ze voor het eerst op de ski’s werd gezet. Na diverse wintersportvakanties stortte zij zich op de wedstrijdsport en reisde heel Europa door voor internationale FIS-wedstrijden.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen