22 april 2019 door Thijs in Stellingen

In Nederland ligt de winter inmiddels achter ons. Het is meer dan twintig graden, het zonnetje schijnt volop en de terrassen puilen alweer uit. Heerlijk! In de Alpen zit het wintersportseizoen er bijna op. Veel skigebieden zijn zelfs al gesloten, omdat er simpelweg geen toeristen meer komen. Volkomen begrijpelijk wat mij betreft, ik hoef in de lente écht niet meer op wintersport.

Stijgende temperaturen, dalende wintersportzin

Winter-sport, het woord zegt het al. Wintersport doe je in de winter en niet tijdens de lente. Wanneer de temperaturen in Nederland stijgen, daalt mijn zin om op wintersport te gaan. Hoe positief de berichten uit de Alpen ook zijn, er liggen nog altijd meters aan (verse) sneeuw, op mij krijgen ze geen vat. Na de voorjaarsvakantie mag de lente van mij in eigen land direct beginnen. Lage prijzen, rustige pistes, toffe events, de skigebieden hebben nog genoeg te bieden, maar ik neem het alleen ter kennisgeving aan. Wie heeft er zin om al zwetend door de slush te skiën? Mijn ski’s zijn opgeborgen, alle kleding is gewassen en de sneeuwhoogtes check ik al lang niet meer.

Groen dal wintersport in de lente
Niet bepaald een fraaie aanblik, dat groene dal

 

Nadelen wintersport in de lente

  • Wisselende sneeuwcondities (slush!)
  • ’s Morgens opgevroren pistes
  • Lager gelegen pistes gesloten
  • Zweten, zweten én nog eens zweten
  • Je blijft je ski’s maar waxen

Voordelen wintersport in de lente

  • Rustige pistes
  • Veel zonneschijn
  • Leuke seizoensafsluitingen
  • Lagere (last-minute) prijzen
  • Minder lang hoeven wachten op de winter

Het skiseizoen kan niet vroeg genoeg beginnen

Hoe anders is mijn gevoel aan het einde van de zomer. Het wintersportseizoen kan mij niet vroeg genoeg beginnen! Bij het zien van de eerste sneeuwvlokken op de webcams begint mijn wintersporthart sneller te kloppen. Heerlijk om vroeg in de winter al op de ski’s te staan, wanneer de temperaturen laag zijn en er veel verse sneeuw ligt. Een weekendje naar een gletsjer in november, skiën tijdens de kerstvakantie en genieten van de mooiste dagen van het seizoen in januari en februari, heerlijk!

Sta jij tijdens de lente nog graag op de ski’s of zit je met je hoofd al lang niet meer bij de wintersport? Laat een reactie achter!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.