24 maart 2019 door Thijs in Stellingen

Voorjaarsskiën is geweldig! Volop zon, aangename temperaturen rustige pistes en… slush! Waar veel andere wintersporters afgeven op papsneeuw, is deze bij mij geliefd. Heerlijk om door de bulten losse sneeuw te skiën en na iedere bocht een golf van sneeuw te verspreiden. Wanneer iedereen loopt te mopperen over de slush, ski ik met een brede grijns over de pistes.

Kerkhof voor knieën

IJsplaten, opgevroren pistes, kunstsneeuw, tijdens grote delen van het wintersportseizoen hebben we ermee te maken. Nu de lente is aangebroken, is hier gelukkig geen sprake meer van. De zon doet z’n werk, met als gevolg dat de sneeuw smelt en de pistes er compleet anders bij liggen. Veel mensen bestempelen pistes met slush sneeuw als mijnenvelden, no-go area’s en kniekerkhoven. Wat mij betreft wordt papsneeuw onterecht gediscrimineerd. Er valt heerlijk te skiën in deze sneeuw!

Wat een geluksgevoel!

Golf van sneeuw

Terwijl anderen voor een vervroegd einde van de wintersportdag of noordhellingen kiezen, ski ik over rustige pistes met slush. Dat mijn ski’s al een tijd niet zijn geslepen, is totaal niet merkbaar en ook hoef ik even niet aan de perfecte carve-techniek te denken. Na iedere bocht die ik maak komt er een prachtige sneeuwgolf achter mijn ski’s vandaan. Als een volleerde mogul-skiër vind ik mijn weg naar beneden en hier en daar maak ik een sprongetje over een bult. Slush-skiën is fun!

Wat is slush sneeuw?

Slush sneeuw kom je tegen in het voorjaar en ontstaat wanneer de temperatuur boven het vriespunt ligt. Hierdoor smelt de sneeuw, waarna deze waterig wordt. In slush sneeuw valt lastig te skiën, omdat je minder grip hebt, lastiger bochten kunt draaien en snel wordt afgeremd. Welke type sneeuwcondities zijn er > 

Papsneeuw moet je leren waarderen!

Hoe ski je door de papsneeuw?

Wanneer je met een paar dingen rekening houdt, zul je merken dat skiën door de papsneeuw helemaal geen lijdensweg hoeft te zijn. Belangrijk is dat je je lichaam goed in balans houdt, je druk op beide ski’s geeft en je niet te scherpe bochten maakt. Ook dien je genoeg snelheid te houden, aangezien draaien dan een stuk makkelijker gaat. Skitechniek: ploegen door de papsneeuw > 

Ski jij net als Thijs graag door de slush of houd je er helemààl niet van? Laat een reactie achter!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen