Skip to navigation Skip to main content

De voor- en nadelen van het nu al boeken van je wintersport

50315 - De voor- en nadelen van het nu al boeken van je wintersport (2)

Voor de meeste mensen is het wintersportseizoen inmiddels voorbij. De wintersport was ontzettend leuk, maar nu is het tijd om over te gaan op het plannen van de zomervakantie. Heel begrijpelijk, maar toch kan het lonen om toch nog even terug te gaan naar de winterperiode. Het kan namelijk zeer voordelig zijn om je wintersport voor volgend seizoen alvast vast te leggen. Of toch niet? In dit weblog heb ik de voor- en nadelen van een wintersport nu al boeken op een rijtje gezet.

Voordeel: veel keuze

Ga jij op wintersport in de schoolvakanties? Dan loont het om je wintersport nu al vast te leggen. Er is voldoende keuze, ook in de populaire skigebieden. Heb je dit skiseizoen een nieuwe bestemming bezocht, ben je helemaal fan en weet je zeker dat je volgend jaar terug gaat? Leg dat meteen vast bij de eigenaren van de accommodatie. Dan weet je zeker dat je volgend skiseizoen ook weer zo'n fijn onderkomen hebt.

Bekijk hier het overzicht van wintersportreizen op Snowplaza >

Voordeel: extra lang voorpret

Nu boeken betekent extra lang voorpret. Het duurt nog maanden voordat je weer op de latten staat, maar je kunt je nu al weer gaan verheugen op een fijne wintersport. Nieuwe ski's scoren in de uitverkoop, de nieuwe collectie wintersportjassen in de gaten houden, skitochten uitstippelen en ga zo maar door. Iedere dag word je met een blij gevoel wakker, want je weet zeker dat je volgend skiseizoen weer op wintersport gaat!

50315 -  (4)

Voordeel: vroegboekkortingen

Wanneer je je wintersport nu al boekt, kun je profiteren van vroegboekkortingen. Diverse reisorganisaties stunten in de vroegboekperiode met aantrekkelijke kortingen. Dat kan zomaar honderden euro's schelen!

Nadeel: er kan onverwachts iets gebeuren

Het is natuurlijk ontzettend fijn om je vakantie voor volgend jaar alvast vast te leggen. Helaas kan er altijd onverwachts iets gebeuren. Je relatie kan overgaan, je kunt ruzie krijgen met je vriendengroep, je kunt te maken krijgen met een financiële tegenslag en ga zo maar door. Helaas dekt een reisverzekering niet alles en kan het zijn dat je je geld kwijt bent.

Nadeel: de sneeuw

Dit geldt eigenlijk vooral als je boekt in het voor- of naseizoen. Dit jaar kan er begin december voldoende sneeuw liggen, volgend seizoen kan dat een heel ander verhaal zijn. Tip: kies voor een sneeuwzeker skigebied of een gletsjer.

50315 -  (5)

Bekijk hier skigebieden met veel pistes boven de 2500 meter >

Nadeel: je moet al vast (een deel) betalen

Bij sommige reisorganisaties moet je alvast de complete reissom of een deel daarvan betalen. Het is niet voor iedereen mogelijk om dat bedrag, met de zomermaanden in het vooruitzicht, al te moeten missen.

Heb jij je wintersport voor volgend seizoen al geboekt? Laat een reactie achter!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.