Skip to navigation Skip to main content
50268 - Een wintersport in het Montafon in foto's (2)

Het Montafon ligt in het zuidwesten van Oostenrijk, in de deelstaat Vorarlberg. In dit dal liggen 11 dorpen, waarvandaan je toegang hebt tot ruim 200 km aan pistes. Het Montafon bestaat uit meerdere deelskigebieden, waarvan Silvretta Montafon de grootste is. Benieuwd hoe fijn een wintersport in het Montafon is? Bekijk de foto's hieronder voor een goede indruk.

Wintersport in het Montafon

Het Montafon is een prachtig dal in Vorarlberg, dat wordt ontsloten door de bergketens Verwall, Rätikon en Silvretta. Het hoogtepunt is de 3312 meter hoge Piz Buin, die bij helder weer goed zichtbaar is. De 11 dorpen zijn sfeervol en traditioneel. De meest bekende zijn Schruns, St. Gallenkirch-Gortipohl en Gargellen. Je kunt een losse dagpas kopen voor de verschillende deelskigebieden, maar de meest gangbare optie is de Montafon Brandnertal Card. Deze skipas is te koop voor meerdere dagen en biedt niet alleen toegang tot alle skigebieden in het Montafon, maar ook in het Brandnertal. Zeven in totaal. Ideaal, want zo kun je veel ontdekken en hoef je niet iedere dag in de rij bij de kassa's te staan.

Pistes voor iedereen

In het Montafon liggen pistes voor iedereen. Van brede blauwe afdalingen tot pittige zwarte en uitdagende rode pistes. Ook zijn er een aantal skiroutes aanwezig. Een tip is piste 1C.

50268 - (22)

Heerlijk eten op de berg

Op de berg kun je heerlijk eten. Omdat je dichtbij Zwitserland bent, staan er ook Zwitserse gerechten op de kaart. Zoals deze Rösti met gegrilde groenten het Kapellrestaurant.

50268 - (23)

Fijne berghutten

Verspreid door het skigebied liggen tal van leuke berghutten. Zoals bijvoorbeeld de Wormser Hütte in Silvretta Montafon. Tip: proef de Apfelstrudel!

50268 - (24)

Ideaal voor families

Het Montafon is een fijne bestemming voor families. Jong en oud zal zich hier vermaken.

50268 - (25)

Veel faciliteiten voor kinderen

Er zijn veel faciliteiten voor kinderen. De allerkleinsten kunnen oefenen op hun eerste bochtjes bij het kinderland, terwijl grotere kids de rest van de pistes verkennen. Er zijn een aantal Nederlandssprekende skileraren/skileraressen, dus er is een kans dat jouw kind in eigen taal op les kan.

50268 - (26)

Prachtig uitzicht

Het uitzicht in het Montafon is prachtig. Op de berg vind je meerdere uitzichtpunten waar je van de indrukwekkende bergwereld kunt genieten.

50268 - (27)

Pistetip: dalafdaling Schruns

Ligt er voldoende sneeuw? Ski dan zeker de dalafdaling naar Schruns. Je begint met een brede, blauwe piste. Vervolgens ski je over een leuk pad naar het middenstation van de Hochjoch. Vanaf daar ga je verder op rode piste 1d. Op een paar pittige stukken na, is deze prima te doen. Je skiet langs meerdere accommodaties en het uitzicht is geweldig.

50268 - (28)

Schattige dorpjes

De dorpjes in het Montafon zijn schattig, sfeervol en traditioneel. Verwacht geen grote drukte, maar wel gemoedelijkheid. De huizen zijn voornamelijk van hout en van hoogbouw is geen sprake.

50268 - (29)

Lokale gerechten

In de restaurants en berghutten kun je terecht voor heerlijke gerechten uit de streek. Bijvoorbeeld dit bordje huisgemaakte worst met zuurkool, maar ook de typische Montafoner Sauerkäse of Montafoner Sura Kees. Dat laatste kan ik je echter uit persoonlijke ervaring niet aanraden.

50268 - (30)

Gemoedelijke après-ski

In het Montafon vind je gezellige en gemoedelijke après-ski. Een tip is de Urmonti in Schruns.

50268 - (31)

Leuke tochten skiën

De meer dan 200 km aan pistes bieden de mogelijkheid om allerlei leuke tochten te skiën. Vergeet daarbij niet de langste skitunnel ter wereld. Deze ligt in Silvretta Montafon en is maar liefst 450 meter lang. Een leuke ervaring!

50268 - (32)

Heb jij het Montafon wel eens bezocht en heb je nog tips? Laat een reactie achter!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.