20 maart 2019 door Florien in NieuwsAankondigingenSkigebieden onder de loep

Vandaag is het officieel zover: het begin van de lente. Fijn voor de zonaanbidders, maar minder leuk voor de wintersportliefhebbers. De start van de lente betekent namelijk ook dat het einde van het skiseizoen steeds dichterbij komt. Veel skigebieden maken zich klaar voor de feestelijke afsluiter van het skiseizoen. Een goed excuus om nog een paar dagen te gaan skiën. In de Zillertal Arena is dat dit seizoen extra goedkoop tijdens de Lederhosen Wedel Woche. Bij aanschaf van een 3-daagse skipas, krijg je de 4e dag gratis als je in Lederhosen of Dirndl op de piste verschijnt. 

Lederhosen Wedel Woche: seizoensafsluiting Zillertal Arena

Lederhosen en Dirndls zijn voor veel wintersporters onlosmakelijk verbonden met een wintersport in Oostenrijk en de cultuur van het land. In veel berghutten, restaurants, winkels en après-ski bars loopt de lokale bevolking in deze klederdracht. Eén plek waar je deze kleding niet snel zult tegenkomen, is op de piste. De Zillertal Arena brengt daar al 6 jaar op rij verandering in tijdens de seizoensafsluiter van het skigebied. Dit seizoen is het event verlengd van twee dagen naar een hele week. De hele week worden wintersporters uitgedaagd om in Lederhosen of Dirndl op de pistes te verschijnen. Daarnaast vinden er tal van leuke optredens en activiteiten plaats.

Skiën in Lederhosen en Dirndl op de piste in de Zillertal Arena
(Foto: © Johannes Sautner)

Skipas gratis of extra goedkoop

Van 1 t/m 7 april 2019 vindt de Lederhosen Wedel Woche plaats. Deze week is een skipas gratis of extra goedkoop. Uiteraard moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Wanneer je een skipas voor drie achtereenvolgende dagen aanschaft, krijg je de vierde dag gratis wanneer je in Lederhosen of Dirndl op de piste verschijnt. Vergeet daarbij niet het codewoord Lederhose te gebruiken! Kinderen tot en met 18 jaar skiën deze week helemaal gratis. Op 6 april is een skipas extra goedkoop. Bezoek je op deze dag het skigebied in Lederhosen of Dirndl, dan kost een skipas slechts € 20,-.

Dit mag je niet missen

Tijdens deze week organiseert het skigebied allerlei leuke events en activiteiten. Enkele tips zijn:

  • 4 april: Weißwurst Party met livemuziek in het Arena Center in Gerlos
  • 5 april: Kaiserschmarrn Party met livemuziek in de Plattenalm in Hochkrimml
  • 6 april: Lederhose Wedel Party in de Krocha Alm in Zell am Ziller met een live optreden van de Zillertaler Mandern
  • 7 april: Brunch op de berg met livemuziek in Königsleiten
In de sneeuw met Lederhosen en Dirdnl
(Foto: © Johannes Sautner)

Skiën in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is één van de skigebieden in het Zillertal in Tirol. Het skigebied beschikt over 143 km aan pistes en verbindt de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Wald en Königsleiten met elkaar. Je vindt hier tal van heerlijke pistes, leuke berghutten en feestelijke après-ski.

7 redenen voor een wintersport in de lente in de Zillertal Arena >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen