2 maart 2019 door Thijs in 'Algemeen''

Het voorjaar is de ideale periode om te leren skiën! De omstandigheden zijn tijdens de laatste periode van het wintersportseizoen een stuk aantrekkelijker voor het maken van de eerste meters op de ski’s. Terwijl de zon volop schijnt en de sneeuw nog van een prima kwaliteit is, waag jij je aan je eerste skiles. In dit weblog 5 voordelen van leren skiën in het voorjaar.

#1. Mooi weer

Leren skiën bij ijskoude temperaturen, sneeuwstormen en dichte mist vindt niemand een fijn vooruitzicht. In het voorjaar is de kans op zonnig, stabiel weer een stuk groter. Zo hoef je je geen zorgen te maken over bevroren ledematen, maar kun je je volledig focussen op je eerste skiles.

10 dingen die je niet moet doen tijdens je eerste skiles >

#2. Goede sneeuw

Ijsplaten, bruine stukken en hopen sneeuw zijn de nachtmerrie van iedere beginnende skiër. Wanneer je leert skiën is het wel zo fijn als de sneeuwcondities optimaal zijn. Tijdens het voorjaar liggen de pistes er perfect bij, waardoor het draaien van bochten een stuk gemakkelijker gaat.

10 redenen om dit voorjaar nog een keer op wintersport te gaan >

Rustige piste met goede sneeuw in het voorjaar

Leren skiën in het voorjaar: rustige pistes en prima sneeuw

#3. Kleinere skiklassen

Heb je de mogelijkheid om buiten het hoogseizoen op wintersport te gaan, doe dit dan vooral. Er gaan minder mensen op skiles, waardoor je meer persoonlijke aandacht krijgt van de skileraar. Ook is het fijn als de pistes rustiger zijn. Jij hebt het al druk genoeg met leren skiën en dan wil je je geen zorgen hoeven te maken over al die mensen die je links en rechts passeren.

Zo overleef je je eerste keer op wintersport >

#4. Lagere prijzen

Een ander voordeel van het laagseizoen is dat de prijzen lager liggen. Je betaalt niet alleen minder voor je skipas en accommodatie, maar profiteert vaak ook van aantrekkelijke deals. Skigebieden verwelkomen graag nieuwe wintersporters en stimuleren dit door speciale pakketten aan te bieden. Zo kan je soms zomaar honderden euro’s goedkoper uit zijn, vanwege het feit dat je gratis je materiaal kunt huren en kosteloos op skiles kunt.

11 skigebieden waar je dit voorjaar moet gaan skiën >

#5. Events & après-ski

Na afloop van je skiles is het tijd voor de après-ski. Proost op je succesvolle eerste skikilometers onder het genot van de zon die hoog aan de hemel staat. Aangezien de dagen alweer een stuk langer zijn, verdwijnt de zon niet om 4 uur alweer achter de bergen. De leuke events geven je wintersport in het voorjaar net dat beetje extra. Volgend jaar weer in het voorjaar op wintersport?

10 dingen die je wel én niet moet doen tijdens de après-ski >

Genieten van de zon op het terras van een berghut

Na afloop van de skiles bijkomen in het zonnetje is toch wel erg fijn

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.