2 februari 2019 door Thijs in 'Après-ski''

Zeg je après-ski, dan zeg je DJ Ötzi. Zijn hit ‘Anton aus Tirol’, ‘Ein Stern’ en ‘Hey Baby’ worden avond na avond gedraaid. De man met het gebreide mutsje en het ringbaardje zit inmiddels alweer 20 jaar in het vak. Tijd voor een ‘best of cd’ en een terugblik op Snowplaza!

Anton aus Tirol

DJ Ötzi, die eigenlijk Gerhard Friedle heet, werd op 7 januari 1971 geboren in St. Johann in Tirol. In 1999 werd hij bij het grote publiek bekend toen hij doorbrak met de après-ski klassieker ‘Anton aus Tirol’. Zijn naam in de après-ski wereld was voorgoed gevestigd en in de jaren die volgden bracht hij diverse andere succesvolle nummers uit. Met de Nederlandse Hermes House Band zong hij het lied ‘Life is Life’. Andere hits die veelvuldig in de après-ski gedraaid worden zijn ‘Do Wah Diddy’, ‘7 Sünden’, ‘Ein Stern’ en ‘Sweet Caroline’.

Goede tijden, slechte tijden

In 2001 trouwde Friedle met zijn Sonja, waarna een jaar later dochter Lisa-Marie werd geboren. Het is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn in het leven van DJ Ötzi. Hij raakte in een depressie en heeft zelfs aan zelfmoord gedacht. Alsof dat nog niet genoeg was, werd er ook nog kanker bij hem geconstateerd en leed hij aan gehoorverlies. De zanger overwon met behulp van zijn familie alle tegenslagen, waarna hij het leven weer helemaal zag zitten. In 2012 bracht hij het nummer ‘Du bist es’ uit wat over zijn vrouw Sonja gaat.

DJ Ötzi Gipfeltour

DJ Ötzi treedt regelmatig op in de (Oostenrijkse) bergen en op (Schlager) feesten in Duitsland. In 2017 vond Gerry het tijd om terug te gaan naar zijn roots. Tijdens de DJ Ötzi Gipfeltour treedt hij op zonder begeleidingsband en is hij zelf weer DJ. Ook in 2019 krijgt de tour weer vervolg. Deze winter kun je hem onder andere nog op de bühne zien in het Montafon (23 maart), Kappl (24 maart) en St. Johann im Pongau (26 maart).

Verzamelalbum 20 jaar DJ Ötzi

‘20 Jahre DJ Ötzi – Party ohne Ende’, zo luidt de naam van het nieuwe verzamelalbum van DJ Ötzi. Al zijn hits, waarvan er diverse records hebben gebroken, zijn gebundeld. Voor de échte DJ Ötzi fan is er in beperkte oplage ook een speciale fanbox verkrijgbaar. Hierin zit niet alleen de CD, maar ook een DJ Ötzi muts, bril en embleem voor op je skistok. Het album is bij bol.com verkrijgbaar voor € 29,99.

Wat is jouw favoriete nummer van DJ Ötzi? Laat een reactie achter!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.