29 januari 2019 door Florien in 'Reisverslagen''

In de eerste weken van januari maakte ik samen met collega Yvonne een kleine rondreis door de Alpen. Eén van de bestemmingen die bezochten was Ischgl. Twee jaar geleden zijn we hier al samen geweest en het was absoluut geen straf om terug te mogen gaan. De skimogelijkheden zijn groots, er zijn veel andere leuke activiteiten, je kunt er heerlijk eten en het is altijd feest in de après-ski. In dit weblog vertel ik je alles over onze tijd in Ischgl.

De Silvretta Straße naar Ischgl

Ischgl ligt op ongeveer 926 km rijden vanaf Utrecht. Vanuit Duitsland kun je via verschillende punten Oostenrijk inrijden. Eén ding hebben ze allemaal gemeen en dat is dat je het laatste stuk via de Silvretta Straße naar Ischgl rijdt. Een hele mooie route tussen de machtige bergen van het Paznaun en langs allerlei dorpjes. Ondanks de vele sneeuwval, was de weg helemaal schoon en konden we zonder problemen naar Ischgl rijden.

Skiën in skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Vanuit Ischgl heb je toegang tot de pistes van skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Een grensoverschrijdend skigebied met 239 km aan pistes. Je skiet hier niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Zwitserland. Het merendeel van de afdalingen is rood en daarmee ideaal voor gevorderde wintersporters. Je kunt in Ischgl iedere dag allerlei tochten skiën, waaronder de Smokkelaarsronde. Helaas hadden we daar dit keer geen tijd voor, maar we hebben de skitocht twee jaar terug uitgeprobeerd en dat was geweldig. Dankzij de vele sneeuwval van begin januari lag ook in Ischgl een behoorlijk pak. Ook terwijl we op de piste stonden viel nog regelmatig sneeuw. Heerlijk om her en der (op de piste!) door wat verse sneeuw te cruisen.

Pistebord met pistekaart naast de piste in Ischgl

Er is flink wat sneeuw gevallen in Ischgl

Pistes en liften op loopafstand

Een groot voordeel van een wintersport in Ischgl is dat je vanuit meerdere punten in het dorp met de lift omhoog kunt. Ook is er een ondergrondse tunnel met rolband en deze verbindt het dalstation van de Finbabahn met het dorpscentrum. Aan het einde van de dag kun je via verschillende dalafdalingen terugskiën. Al deze faciliteiten zorgen ervoor dat je nooit ver met je skimateriaal hoeft te lopen. Omdat wij sliepen in hotel Jägerhof, hoefden we alleen de weg over te steken om daar met de lift naar de ondergrondse tunnel te gaan. Ideaal!

Lift naar de ondergrondse tunnel in Ischgl

Met de lift sta je in een mum van tijd halverwege de tunnel!

Zon en sneeuw

Voordat we in Ischgl aankwamen, hebben we 5 dagen doorgebracht in Gerlos. Sneeuw is een goede samenvatting van die tijd. Gelukkig waren de weergoden in Ischgl beter gezind. Na een heerlijke nacht in het hotel, werden we op vrijdag wakker met zon en een strakblauwe lucht. Ideale condities om de pistes van Ischgl uit te proberen! Weliswaar met temperaturen rond -17, maar hé, ook dat is wintersport. Gewoon warm aankleden en een keer extra stoppen voor een warme choco. ’s Middags betrok het helaas en viel er opnieuw sneeuw. Op zaterdag waren de temperaturen een stuk aangenamer, maar was het wel af en toe bewolkt. Hoe dan ook, twee heerlijke skidagen! We hadden er graag nog een aantal extra aan vastgeplakt.

Blauwe lucht met bergen vanuit Ischgl

Als je wakker wordt met deze blauwe lucht, dan weet je dat het een mooie dag gaat worden!

Heerlijk eten en feestelijke après-ski

Naast heerlijke pistes staat Ischgl ook bekend om de goede restaurants en feestelijke après-ski. In het dorp zijn een aantal sterrenrestaurants te vinden waar je op hoog niveau kunt dineren. Op de berg vind je tal van grote en moderne berghutten. Hier kun je terecht voor traditionele wintersportgerechten, maar ook voor pizza's, gegrilde kippen en heel veel meer. Een ander hoogtepunt van Ischgl is de après-ski. Het feest begint op de piste en gaat in het dorp door tot diep in de nacht. Onze favorieten? De Kuhstall, Paznauner Taja en Trofana Alm. Elke dag is het hier weer één groot feest!

Wij hebben wederom genoten van Ischgl en komen graag nog eens terug! Bekijk hieronder een aantal heerlijke beelden van de reis.

Après-ski bij de Kuhstall in Ischgl

Bij de Kuhstall is het altijd feest

Florien en Yvonne op de piste in Ischgl

We hebben genoten!

Terras met blauwe lucht op de piste in Ischgl

Blauwe lucht, maar wel temperaturen rond -17

Pistebord met Smokkelaarsronde in Ischgl

De Smokkelaarsronde is een hele leuke skitocht!

Skiër op de piste in Ischgl

Wat een fijn skigebied!

Uitzicht op stoeltjeslift en piste in Ischgl

De pistes zijn over het algemeen lekker breed

Wijnbar in Ischgl

Er zijn ook rustige wijnbarretjes in Ischgl

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.