12 januari 2019 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Donderdagmiddag ben ik samen met Yvonne aangekomen in Ischgl. We verblijven hier tot en met zondag en hebben vrijdag de eerste pistes mogen verkennen. En dat was genieten! Verse sneeuw en een stralend zonnetje! Heel anders dan al die sneeuwberichten die al dagen in het nieuws komen.

Silvretta Arena Ischgl - Samnaun: een grensoverschrijdend skigebied

Ischgl is onderdeel van skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Een grensoverschrijdend skigebied met 239 pistekilometers. Meer dan 90% van de pistes ligt boven de 2000 meter en dat maakt deze wintersportbestemming ontzettend sneeuwzeker. Het skiseizoen duurt hier van november tot mei. De hele dag kun je je uitleven in de sneeuw en vervolgens kun je uren feesten in de après-ski of genieten van culinaire hoogstandjes in de restaurants.

Veel verse sneeuw en een strakblauwe hemel

De afgelopen dagen heeft het flink gesneeuwd in Oostenrijk en zo ook in Ischgl. Vrijdag was de zon eindelijk krachtig genoeg om door het wolkendek heen te dringen. Resultaat: heerlijke pistes en een strakblauwe hemel. Weliswaar met temperaturen ver onder 0 (-17), maar dat mocht de pret niet drukken! Helaas was het niet de hele dag feest. Rond een uur of 1/2 begon het te betrekken en vanaf 3 uur dwarrelde de sneeuw opnieuw naar beneden. Helaas precies op het moment van de live-uitzending op Facebook, maar hé ook dat is wintersport! Benieuwd hoe de Live-uitzending is gegaan? Bekijk de video hieronder en vergeet ook niet te reageren op Facebook, want je maakt kans op 2 dagpassen voor Silvretta Arena Ischgl - Samnaun! Deze verloten we vrijdag 18 januari.

Gave events en activiteiten

In Ischgl ben je aan het juiste adres voor gave events en activiteiten. Drie keer per jaar kun je hier terecht voor de Top of the Mountain concerten met artiesten van wereldniveau. Zo trad Jason Derulo 24 november op tijdens het openingsconcert, is Johannes Oerding te zien met Pasen en sluit niemand minder dan Lenny Kravitz het skiseizoen af op 30 april. Een activiteit die je echt niet mag overslaan is de Ischgl SkyFly. Deze 2 km lange zipline hangt ruim 50 meter boven de grond, bereikt snelheden tot 84 km/h en is een goed alternatief om de berg mee af te dalen.

Nieuw in het skigebied

Ischgl is een modern skigebied dat continu innoveert en vernieuwd. Een goed voorbeeld daarvan zijn de gloednieuwe Gampenbahn stoeltjeslift en bergrestaurant Gampenalpe. Benieuwd hoe beide eruitzien? Bekijk de video’s hieronder.

Gampenbahn

Restaurant Gampenalpe

Ischgl in foto’s

Terras van een pisterestaurant in Ischgl

Yvonne en Florien in Ischgl tijdens een zonnige skidag

Pistebord in de diepe sneeuw op de berg in Ischgl

De route naar Ischgl

Veel mensen maken zich op dit moment zorgen over de route naar Ischgl. Wij hebben een video gemaakt van de route door Paznaun en zoals je ziet, is die prima te doen. Let wel op. De Fernpass (B179) is tot minimaal dinsdagavond 15 januari gesloten vanwege de hevige sneeuwval.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.