14 december 2019 door Thijs in LijstjeAlgemeen

Breng jij de kerstvakantie door in de sneeuw? Groot gelijk! De eerste week van de kerstvakantie is een heerlijke periode om op wintersport te gaan. Over de sneeuwcondities hoef je je geen zorgen te maken, de pistes liggen er op de meeste plekken prima bij. Tijdens de tweede week van de kerstvakantie is er vaak helemaal niemand op de pistes te bekennen! Nog niet geboekt? Je kunt nog altijd last minute op wintersport tijdens de kerstvakantie!

#1. Rustige pistes

De eerste kerstweek behoort tot het hoogseizoen, maar is toch vaak erg rustig. Het grootste deel van het (buitenlandse) wintersportpubliek kiest ervoor om de kerstdagen in eigen land door te brengen. Gevolg is dat de pistes vaak uitgestorven zijn! En wat is er nou mooier dan om het nieuwe jaar op de ski's te beginnen? 1 januari is vaak een van de rustigste en mooiste dagen van het seizoen. 

Lege piste
Nie-mand op de piste!

#2. Witte kerst

Voor een witte kerst moet je naar de Alpen. Begin deze week is er nog veel verse sneeuw gevallen, waardoor de meeste dalen wit gekleurd zijn. Hoe sfeervol wil je het hebben! De krakende sneeuw, de verlichte straten en de gezellige kerstmarkten; kerst in de bergen is zo fijn!

#3. Geen familieverplichtingen

Geen zin om tijdens de kerstdagen gebonden te zijn aan alle plichtplegingen? Wil je niet wéér naar het Nieuwjaarsspringen kijken op 1 januari? Wie op wintersport is, heeft een goed excuus om alle familiefestiviteiten aan zich voorbij te laten gaan. Of je stelt voor om de feestdagen gezamenlijk in de sneeuw door te brengen. Dan ben je én gezellig met familie én kun je gewoon lekker skiën!

#4. Geen stress

De feestdagen in Nederland brengen soms heel wat stress met zich mee. Je moet boodschappen doen, cadeautjes kopen, het huis versieren en tal van andere dingen doen. Wie op wintersport gaat, kan eenmaal op de plaats van bestemming alle stress van zich af laten glijden. Er hoeft niet uitgebreid gekookt te worden, je kunt de auto de hele vakantie laten staan; tijd om te genieten!

Auto kerst wintersport
De auto heb je pas aan het eind van de week weer nodig

#5. Je kunt eten wat je wil

Ontbijten, brunchen, borrelen, dineren, als je niet oppast vliegen de kilo’s eraan tijdens de feestdagen. Op wintersport hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je bent de hele dag actief bezig, waardoor je je net dat extra hapje en drankje kunt veroorloven. 15 gerechten die je absoluut moet bestellen tijdens de wintersport >

#6. Je hoeft de afwas niet te doen

Wie helemaal onbezorgd van de kerstvakantie wil genieten, kiest voor een verblijf in een all inclusive accommodatie of hotel. Na het skiën vang je in de keuken al een glimp op van de voorbereidingen voor het kerstdiner. De meest heerlijke geuren dringen je neus binnen en je kunt niet wachten om aan te schuiven. Alle zorg wordt uit handen genomen en na afloop hoef je ook nog eens niet zelf af te wassen. Als dat geen zorgeloze kerst is!

Boek je all inclusive chalet vanaf € 450,- per persoon >

#7. Tal van kerstshows & events

Wintersportbestemmingen pakken vaak uit met shows en events tijdens de kerstvakantie. Zo zijn er ski-demonstraties, kerstconcerten en indrukwekkende vuurwerkshows. Ook hebben veel dorpen in de Apen hun eigen kerstmarkt.

Kerstmarkt Alpen
Zo'n kerstmarkt in de sneeuw blijft bijzonder!

#8. Familie en vrienden jaloers maken

Op Instagram en Facebook komen in deze periode weer tal van foto's voorbij van prachtig gedekte tafels en families bij de kerstboom. Een foto die pas echt indruk maakt bij vrienden en familie is er eentje vanuit de sneeuw. Maak je volgers jaloers met een vette actiefoto, besneeuwde bomen of een heerlijke Wiener Schnitzel. Wedden dat ze liever een Schnitzel hadden gehad in plaats van een stukje kalkoen?

#9. Voordelige last minute aanbiedingen

Voor wie nog niet geboekt heeft, is het echt nog niet te laat om deze kerstvakantie op wintersport te gaan. Diverse touroperators stunten met voordelige aanbiedingen voor een wintersport met de feestdagen. Bij Sunweb kun je bijvoorbeeld al voor minder dan € 500,- 8 dagen naar Appartementen Laura in Mayrhofen. Een weekje kerst vieren in in Frankrijk boek je zelfs al voor slechts € 179,-!

Kerstvakantie Oostenrijk v.a. € 119,- >
Kerstvakantie Frankrijk v.a. € 99,- >
Kerstvakantie Italië. v.a. € 269,- >

#10. Kerst in de sneeuw is speciaal

We kunnen nog zoveel redenen bedenken, maar een wintersport tijdens de kerstvakantie is gewoon heel speciaal. Het beoefenen van de mooiste hobby die er is in combinatie met het samenzijn met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Veel mooier dan dat wordt het toch niet?

Kerstboom wintersport
De kerstdagen doorbrengen in de sneeuw is altijd speciaalTijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen