Skip to navigation Skip to main content

10 redenen om op wintersport te gaan in de kerstvakantie

Kerstcadeautjes
© Spalder Media Group

Breng jij de kerstvakantie door in de sneeuw? Groot gelijk! Een wintersport met Kerst is fijn om heel veel verschillende redenen. Alles is mooi versierd, de sfeer is goed en het beste van alles: je staat op beide dagen in de sneeuw. Nog niet overtuigd? In dit artikel hebben we 10 redenen voor een wintersport in de kerstvakantie op een rijtje gezet. Nog niet geboekt? Je kunt altijd last minute op wintersport tijdens de kerstvakantie!

1. Rustige pistes

De kerstvakantie behoort tot het hoogseizoen. Twee weken lang hebben miljoenen mensen om ons heen vakantie en daarvan gaan er genoeg op wintersport. Toch kun je in de kerstvakantie nog volop genieten van rustige pistes. De meeste mensen vieren Kerst thuis met de familie in eigen land en ook oud en nieuw wordt graag thuis gevierd. De tweede week van de kerstvakantie is ook tijdens skiseizoen 2022/2023 extra rustig in Frankrijk. Fransen hebben dan zelf geen vakantie. Je profiteert in veel skigebieden van laagseizoenprijzen en extra veel rust, midden in het hoogseizoen.

2. Witte Kerst

Laten we eerlijk zijn, de kans op een witte Kerst is nu eenmaal een stuk groter in de Alpenlanden. Hoe sfeervol wil je het hebben! De krakende sneeuw, de verlichte straten en de gezellige kerstmarkten; kerst in de bergen is zo fijn!

Witte Kerst op wintersport
© Spalder Media Group

3. Geen familieverplichtingen

Geen zin om tijdens de kerstdagen gebonden te zijn aan alle plichtplegingen? Wie op wintersport gaat in de kerstvakantie, heeft een goed excuus om alle familiefestiviteiten aan zich voorbij te laten gaan. Of je stelt voor om de feestdagen gezamenlijk in de sneeuw door te brengen. Dan ben je én gezellig met familie én kun je gewoon lekker skiën!

4. Geen stress

De feestdagen in Nederland brengen soms heel wat stress met zich mee. Je moet boodschappen doen, cadeautjes kopen, het huis versieren en tal van andere dingen doen. Wie op wintersport gaat, kan eenmaal op de plaats van bestemming alle stress van zich af laten glijden. Er hoeft niet uitgebreid gekookt te worden, je kunt de auto de hele vakantie laten staan: tijd om te genieten!

5. Geen overtollige kerstkilo's

Ontbijten, brunchen, borrelen, dineren, als je niet oppast vliegen de kilo’s eraan tijdens de feestdagen! Op wintersport hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je bent de hele dag actief bezig, waardoor je je net dat extra hapje en drankje kunt veroorloven. Geen overtollige kerstkilo's als je tijdens de kerstvakantie op wintersport gaat!

Wiener Schnitzel

6. Je hoeft de afwas niet te doen

Wie helemaal onbezorgd van de kerstvakantie wil genieten, kiest voor een verblijf in een all inclusive accommodatie of all inclusive hotel. Na het skiën vang je in de keuken al een glimp op van de voorbereidingen voor het kerstdiner. De meest heerlijke geuren dringen je neus binnen en je kunt niet wachten om aan te schuiven. Alle zorg wordt uit handen genomen en na afloop hoef je ook nog eens niet zelf af te wassen. Als dat geen zorgeloze kerst is!

7. Tal van kerstshows & events

Wintersportbestemmingen pakken vaak uit met shows en events tijdens de kerstvakantie. Zo zijn er ski-demonstraties, kerstconcerten en indrukwekkende vuurwerkshows. Ook hebben veel dorpen in de Apen hun eigen kerstmarkt.

Wintersport in de kerstvakantie redenen
© Spalder Media Group

8. Familie en vrienden jaloers maken

Op Instagram en Facebook komen in deze periode weer tal van foto's voorbij van prachtig gedekte tafels en families bij de kerstboom. Een foto die pas echt indruk maakt bij vrienden en familie is er eentje vanuit de sneeuw. Maak je volgers jaloers met een vette actiefoto, besneeuwde bomen of een heerlijke Wiener Schnitzel. Wedden dat ze liever een Schnitzel hadden gehad in plaats van een stukje kalkoen?

9. Voordelige last minute aanbiedingen

Voor wie nog niet geboekt heeft, is het echt nog niet te laat om deze kerstvakantie op wintersport te gaan. Diverse touroperators stunten met voordelige aanbiedingen voor een wintersport met de feestdagen. Een wintersport met Kerst hoeft echt niet duur te zijn!

Kerst in de sneeuw
© Spalder Media Group

10. Kerst in de sneeuw is speciaal

We kunnen nog heel veel redenen bedenken, maar een wintersport tijdens de kerstvakantie is gewoon heel speciaal. Het beoefenen van de mooiste hobby die er is, in combinatie met het samenzijn met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Veel mooier dan dat wordt het toch niet?

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.