26 december 2018 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Obertauern is zo’n bestemming die je bezocht moet hebben. Aan sneeuw hebben ze er nooit gebrek, de liften bevinden zich op loopafstand van de accommodaties en er zijn pistes voor ieder niveau. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom je hier echt een keer naartoe moet. In dit weblog hebben we 10 redenen voor een wintersport in Obertauern op een rijtje gezet.

#1. Sneeuwzekere bestemming

De belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde wintersport is sneeuw. Obertauern ligt op een hoogte van 1740 meter en is daarmee de hoogstgelegen wintersportbestemming van het Salzburgerland. Uit een onderzoek van een aantal jaar geleden is gebleken dat dit het meest sneeuwzekere skidorp van Oostenrijk is. Per seizoen ligt er in Obertauern gemiddeld een sneeuwlaag van 264 cm dik.

Obertauern winterlandschap

Foto: © Tourismusverband Obertauern

#2. De Tauernrunde

Gelukkig weet men in Obertauern ook wel raad met al die sneeuw. Het skigebied beschikt over 100 kilometer aan pistes, waarvan 61 km te boek staat als blauw. Een tocht die je meeneemt door het complete skigebied is de Tauernrunde. Er is een rode en een groene Tauernrunde en beide zijn 12 kilometer lang.

#3. Avondskiën

Wie in de namiddag nog geen genoeg heeft van de pistes van Obertauern, kan op maandag en donderdag ook in de avonduren skiën. Van 19:00 tot 22:00 uur is de 1,5 km lange piste bij de Edelweißbahn verlicht. Skipassen met een geldigheid van minimaal anderhalve dag kunnen ook voor het avondskiën worden gebruikt.

#4. Gezellige après-ski

Je kunt er rond een uurtje of vier natuurlijk ook voor kiezen om de gezellige après-ski van Obertauern in te duiken. DJ’s komen vanuit heel Europa om hier in de clubs te draaien en ook voor de liefhebbers van klassieke après-ski zijn er tal van bars. Populaire locaties zijn de Edelweissalm, Lürzer Alm, de Hochalm en Gruber Stadl.

Après-ski in Obertauern

Foto: © Tourismusverband Obertauern

#5. Extra vroeg de piste op

Mocht het niet te laat zijn geworden, dan kun je de volgende morgen ook nog extra vroeg de piste op! Iedere woensdag zijn de Gamsleitenbahn I, Achenrainbahn en Zehnerkarbahn al vanaf 08:30 uur geopend. Dé mogelijkheid om als allereerste van die verse ribbelpistes te kunnen genieten!

#6. Gamsleiten II

Skiërs die wel van een beetje uitdaging houden, moeten zich in Obertauern zeker wagen aan de Gamlsleiten II piste. Deze afdaling is één van de steilste en meest uitdagende van de Alpen. De Gamsleiten II heeft een hellingsgraad van 100% en is alleen weggelegd voor de échte durfalls.

#7. SuperSeven bereiken

Om te kunnen zeggen dat je in Obertauern bent geweest, moet je zeker naar de SuperSeven. Dit zijn de 7 hoogste punten van het skigebied, die staan gekenmerkt met het S7 logo. Tot de S7 behoren: Seekareckbahn, Panoramabahn, Hundskogelbahn, Plattenkarbahn, Schaidbergbahn, Gamsleitenbahn II en Zehnerkarbahn.

Skiën in Obertauern

Foto: © Tourismusverband Obertauern

#8. Familievriendelijk skigebied

Aan de jongste wintersportjes wordt in het skigebied van Obertauern ook gedacht. Zo is de Tauernrunde er ook voor kinderen in de vorm van de ‘Bobby Runde’. Bobby de sneeuwhaas is de mascotte van Obertauern en hij is regelmatig in het Bibo Bär Familienskipark te vinden waar de kleintjes leren skiën. Voor kinderen die al wat ouder zijn is er de skitocht ‘My Track’, waarbij ook het funpark wordt aangedaan.

#9. Een BMW X2 winnen

Jaarlijks wordt in Obertauern het Gamsleiten Kriterium georganiseerd. Van 5 tot 7 april 2019 vindt het grootste ‘schatzoek evenement’ van Oostenrijk plaats. Hierbij worden 30 schatkisten onder de sneeuw begraven, waarna deze door jou en mij gezocht kunnen worden. De hoofdprijs is niets minder dan een BMW X2!

#10. Wild- en Freizeitpark Untertauern

Ook naast de piste valt er genoeg te beleven in Obertauern. Zo kun je er uitstekend wandelen en langlaufen, aan bergyoga doen of shoppen. Een leuk uitstapje is het Wild- en Freizeitpark Untertauern, waar op een oppervlakte van 11 hectare meerdere wilde dieren leven. Herten, mufflons, paarden, je vindt ze hier allemaal.

Sneeuwschoenwandelen in Obertauern

Foto: © Tourismusverband Obertauern

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.