13 december 2020 door Thijs in BestemmingenSkigebieden onder de loep

Obertauern is zo’n bestemming die je bezocht moet hebben. Aan sneeuw hebben ze er nooit gebrek, de liften bevinden zich op loopafstand van de accommodaties en er zijn pistes voor ieder niveau. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom je hier echt een keer naartoe moet gaan. In dit weblog hebben we 8 redenen voor een wintersport in Obertauern op een rijtje gezet.

#1. Sneeuwzekere bestemming

De belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde wintersport is sneeuw. Obertauern ligt op een hoogte van 1740 meter en is daarmee de hoogstgelegen wintersportbestemming van het Salzburgerland. Uit een onderzoek van een aantal jaar geleden is gebleken dat dit het meest sneeuwzekere skidorp van Oostenrijk is. Per seizoen ligt er in Obertauern gemiddeld een sneeuwlaag van 264 cm dik.

Sneeuwzeker Obertauern
(Foto: © Tourismusverband Obertauern)

#2. De Tauernrunde

Gelukkig weet men in Obertauern ook wel raad met al die sneeuw. Het skigebied beschikt over 100 kilometer aan pistes, waarvan 61 km te boek staat als blauw. Een tocht die je meeneemt door het complete skigebied is de Tauernrunde. Er is een rode en een groene Tauernrunde en beide zijn 12 kilometer lang.

#3. Avondskiën

Wie in de namiddag nog geen genoeg heeft van de pistes van Obertauern, kan op maandag en donderdag ook in de avonduren skiën. Van 19:00 tot 22:00 uur is de 1,5 km lange piste bij de Edelweißbahn verlicht. Skipassen met een geldigheid van minimaal anderhalve dag kunnen ook voor het avondskiën worden gebruikt.

Avondskiën Obertauern
(Foto: © Tourismusverband Obertauern)

#4. Extra vroeg de piste op

Mocht het niet te laat zijn geworden, dan kun je de volgende morgen ook nog extra vroeg de piste op! Iedere woensdag zijn de Gamsleitenbahn I, Achenrainbahn en Zehnerkarbahn al vanaf 08:30 uur geopend. Dé mogelijkheid om als allereerste van die verse ribbelpistes te kunnen genieten!

#5. Gamsleiten 2

Skiërs die wel van een beetje uitdaging houden, moeten zich in Obertauern zeker wagen aan de Gamlsleiten 2 piste. Deze afdaling is één van de steilste en meest uitdagende van de Alpen. De Gamsleiten 2 heeft een hellingsgraad van 100% en is alleen weggelegd voor de échte durfalls.

#6. SuperSeven bereiken

Om te kunnen zeggen dat je in Obertauern bent geweest, moet je zeker naar de SuperSeven. Dit zijn de 7 hoogste punten van het skigebied, die staan gekenmerkt met het S7 logo. Tot de S7 behoren: Seekareckbahn, Panoramabahn, Hundskogelbahn, Plattenkarbahn, Schaidbergbahn, Gamsleitenbahn II en Zehnerkarbahn.

#7. Familievriendelijk skigebied

Aan de jongste wintersportertjes wordt in het skigebied van Obertauern ook gedacht. Zo is de Tauernrunde er ook voor kinderen in de vorm van de ‘Bobby Runde’. Bobby de sneeuwhaas is de mascotte van Obertauern en hij is regelmatig in het Bibo Bär Familienskipark te vinden waar de kleintjes leren skiën. Voor kinderen die al wat ouder zijn is er de skitocht ‘My Track’, waarbij ook het funpark wordt aangedaan.

Familievriendelijk Obertauern

#8. Veelzijdige activiteiten

Ook naast de piste valt er genoeg te beleven in Obertauern. Zo kun je hier onder andere ook langlaufen, winterwandelen of een sneeuwschoenwandeling maken naar een prachtig uitzichtpunt. Obertauern vanuit vogelperspectief aanschouwen? Maak een helikoptervlucht boven het besneeuwde berglandschap! Een rit met een arrenslee staat gelijk aan romantische momenten. Liever actie? Ga snowbiken, airboarden of rodelen!

sneeuwschoenwandelen Obertauern
(Foto: © Tourismusverband Obertauern)
sneeuwschoenwandelen Obertauern image widget

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen