30 oktober 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Ook in het Sauerland wordt alles in gereedheid gebracht voor het nieuwe wintersportseizoen. Afgelopen zomer is er 15 miljoen geïnvesteerd om de skigebieden nog verder te ontwikkelen. Het grootste deel van dit bedrag is besteed aan de Köhlerhagen K 1 stoeltjeslift in Willingen. Ook op het gebied van sneeuwzekerheid, skihutten en langlaufloipes zijn er in het Sauerland weer mooie stappen gemaakt.

Köhlerhagen K 1 stoeltjeslift in Willingen

De Köhlerhagen K 1 stoeltjeslift in Willingen verbetert de verbinding tussen de skibergen Ettelsberg en Hoppernkopf. Door de aanleg van de moderne 8-persoons stoeltjeslift komt er eindelijk een einde aan dit knelpunt in het skigebied. De lift heeft een lengte van 1491 meter en is voorzien van comfortabele stoeltjes en een weerkap. In samenhang met de nieuwe lift is ook de al bestaande piste flink verlengd, hiervoor zijn twee tunnels aangelegd en is zelfs een sportveld verplaatst. Aan de rand van ‘Köhlerhagenhang’ is moderne LED-verlichting geïnstalleerd en ook kan de piste worden voorzien van kunstsneeuw.

Ook elders in het Sauerland wordt de liftcapaciteit verder uitgebreid. Op de Willinger Dorfwiese komt een nieuwe sleeplift en lopende band, skigebied Hesselbacher Gletscher en skigebied Wildewiese krijgen ook een nieuwe lopende band.

Stoeltje van de K1 Köhlerhagen stoeltjeslift

Het luxe D-Line stoeltje van de K1 Köhlerhagen in Willingen (Foto: © Liftgemeinschaft Köhlerhagen)

Sneeuwzekerheid in het Sauerland

Sneeuwzekerheid is en blijft een actueel thema in het Sauerland. Kunstmeer Remmeswiese in het skigebied van Winterberg is vergroot en op veel plekken zijn oudere, inefficiënte sneeuwkanonnen vervangen.
Door de verbetering van het leidingnetwerk en twee nieuwe sneeuwkanonnen kunnen alle pistes van Skigebied Schmallenberger Höhe van kunstsneeuw worden voorzien. In skigebied Bödefeld/Hunau worden de pistes komende winter door een nieuwe pistenbully geprepareerd.

Nieuwe skihutten en skiverhuur

Skihutten, skischolen en skiverhuur zijn onmisbaar voor ieder skigebied. Op de Ritzhagen in Willingen is een nieuwe berghut die binnen plaats biedt aan 50 personen en buiten aan 100. Op de tegenoverliggende berg, de Köhlerhagen, is men bezig met een nieuw multifunctioneel gebouw. Onder één dak moeten onder meer gastronomie, kassa’s en skiverhuur gevestigd gaan worden. Ook maken diverse skigebieden in het Sauerland inmiddels gebruik van een online reserveringssysteem voor skimateriaal.

Op de Ritzhagen in Willingen komt een nieuwe berghut met terras voor 100 personen (Foto: © Skigebiet Willingen)

Langlaufen mogelijk bij minder sneeuw

Ook de langlaufers worden niet vergeten in het Sauerland. Langlaufzentrum Pastorenwiese heeft nieuw materieel aangeschaft, om bij geringere hoeveelheden sneeuw de loipes te kunnen prepareren. In Züschen is hetzelfde materiaal in gebruik genomen. Langlaufers hebben in het Sauerland maar liefst 500 kilometer aan langlaufloipes tot hun beschikking.

Sneeuwkanon in Willingen

Sneeuwzekerheid is en blijft een belangrijk thema in het Sauerland (Foto: © Skigebiet Willingen)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen