30 september 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Sneeuwkanon Sauerland

Winterberg en Willingen zijn al jaren populair onder het Nederlandse wintersportpubliek. Dat willen ze in het Sauerland graag zo houden en daarom is er de laatste jaren flink geïnvesteerd in de skigebieden. Ook komend wintersportseizoen kunnen we in de skigebieden van het Sauerland weer gaan profiteren van diverse verbeteringen. Skiliftkarussel Winterberg en skigebied Willingen gaan onder andere voor meer sneeuwzekerheid en een betere pistekwaliteit zorgen. In dit weblog lees je met welke plannen en vernieuwingen de skigebieden in het Sauerland bezig zijn.

Nieuwe sneeuwkanonnen, liften & pistebully’s

De skigebieden in het Sauerland investeren gezamenlijk 5 miljoen euro. Zo staan er in de Skiliftkarussell Winterberg, Willingen en Altastenberg voor komende winter onder meer nieuwe lopende banden voor rodelaars, kinderen en beginners gepland. Daarnaast wordt de sneeuwzekerheid in het Sauerland verhoogd door de aanschaf van extra sneeuwkanonnen. De nieuwe pistebully’s zijn voortaan in staat de pistes nog beter te prepareren. In Neuastenberg wordt er in het funpark een slopestyle-parcours voor freestylers aangelegd.

Lopende band Sauerland

Foto: © Wintersport-Arena Sauerland/ Siegerland-Wittgenstein e. V.

Lopende band liften voor rodelaars

Naast moderne, snelle liften en goede pistecondities moeten de skigebieden in het Sauerland nog meer te bieden hebben. Zo komt er in het skigebied van Willingen bij de Dorfwiese een lopende band speciaal voor rodelaars. Ook in Skikarussel Altastenberg krijgen de rodelaars extra aandacht. Hier wordt het startgedeelte van de rodelbaan aangepast, in verband met de veiligheid. In Winterberg wordt de sleeplift op de Poppenberg vervangen door een lopende band en komt er een extra lift voor rodelaars.

Extra sneeuwkanonnen in Winterberg

Voor een hogere sneeuwzekerheid worden de kunstsneeuwinstallaties in veel skigebieden van het Sauerland constant vernieuwd, vervangen of uitgebreid. Skiliftkarussell Winterberg investeert bijvoorbeeld in 20 energiebesparende sneeuwkanonnen. Ook in Willingen staan komende winter nieuwe sneeuwkanonnen langs de piste. In Neuastenberg en op de Schmallenberger Höhe Höhe worden niet alleen alle machines vervangen, maar ook de pompen en leidingen die het water verplaatsen. De capaciteit om sneeuw te maken stijgt hierdoor met 25% in Skikarussel Altastenberg.

Vernieuwing skihut Wies’n Wirt

Skihut Wies’n Wirt op de Remmeswiese in Winterberg wordt volledig herbouwd. Bij de start van komend wintersportseizoen moet de skihut klaar zijn en kunnen wintersporters hier gewoon weer terecht. Ook de werkzaamheden voor een nieuw gebouw voor de skischool en skihut Gockelstall zijn in volle gang. In Bödefeld/Hunau was men na afloop van de skidag ook wel toe aan beetje vertier. Er komt een nieuw bar waar house- en clubmuziek gedraaid gaat worden.

Wies’n Wirt

Foto: © Sauerland Investition Föderband

Nieuwe 8-persoons stoeltjeslift Willingen 18/19

Ook de aanleg van de 8-persoons stoeltjeslift Köhlerhagen in Willingen heeft groen licht gekregen. Deze nieuwe skilift moet de Hoppernkopf en Ettelsberg beter met elkaar gaan verbinden. De werkzaamheden gaan in het voorjaar van 2018 van start. We moeten dus nog tot wintersportseizoen 2018/2019 geduld hebben voor we van stoeltjeslift Köhlerhagen gebruik kunnen gaan maken. Voor de bouw van de stoeltjeslift moet de huidige Köhlerhütte verplaatst worden.

Sneeuwhoogtes in het Sauerland

stoeltjeslift Köhlerhagen

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen