23 januari 2019 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Skigebied Skiliftkarussell Winterberg ligt in het Sauerland en is ontzettend populair. Niet gek, want het gebied ligt op ongeveer 4 uur rijden vanaf Utrecht en is daarmee gemakkelijk en snel te bereiken. Skiliftkarussell Winterberg is met 27 kilometer aan pistes niet groot, maar wel perfect voor beginners, families en wintersporters die graag tussendoor ook nog een weekend naar de sneeuw willen. Het is er regelmatig druk, maar wanneer dit niet het geval is, dan is het optimaal genieten van de Duitse gezelligheid en fijne pistes.

#1. Klein en overzichtelijk: perfect voor families en beginners

Voor de kilometervreter is Winterberg veel te klein, maar voor beginners en families met (kleine) kinderen zijn de 27 pistekilometers meer dan genoeg. Lekker klein, overzichtelijk en perfect voor de eerste bochten in de sneeuw.

Winterberg

(Foto: © Ferienwelt Winterberg)

#2. Lekker dichtbij huis

Als je niet zo’n zin hebt om lang te hoeven reizen voor je wintersportbestemming, dan is Winterberg perfect. Vanaf Utrecht is het iets meer dan 300 km rijden. En zit het verkeer mee, dan is het dorp in ongeveer vier uur te bereiken.

#3. ’s Middags genieten van Bratwurst & Currywurst mit Pommes

De lekkerste worsten eet je toch echt in Duitsland! Van een traditionele Bratwurst tot een overheerlijke Currywurst. Een lekker biertje erbij en de lunch is compleet. In het skigebied vind je meerdere leuke berghutten waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Curryworst mit pommes

#4. Gezellige après-ski

In Winterberg vind je voldoende mogelijkheden voor après-ski. Van #5. Perfect voor een weekend weg naar de sneeuw

Omdat het niet zo ver rijden is naar Winterberg, is het ook een perfecte bestemming voor een weekend naar de sneeuw. Zelfs al is het maar voor één dag! Gewoon vroeg vertrekken en zorgen dat je tussen 10:00 en 11:00 uur op de pistes staat.

#6. Een skipas kost niet de hoofdprijs

Een skipas voor Skiliftkarussell Winterberg kost niet de hoofdprijs. Volwassenen betalen €132,- voor zes dagen en kinderen van 5 t/m 15 jaar €90,-. Bekijk je de prijzen van skigebieden met hetzelfde aantal pistekilometers, dan zijn deze al snel 25 tot 50 euro duurder.

Winterberg

#7. Je kunt er ook rodelen en langlaufen

Je kunt naast skiën en snowboarden ook langlaufen en rodelen in Winterberg. In en rond het skigebied liggen ongeveer 150 km aan loipes, verschillend van niveau. Een andere leuke activiteit naast het skiën is rodelen. Er liggen drie speciale rodelliften in het skigebied. Twee daarvan zijn echt alleen voor rodellaars, de andere wordt gedeeld met skiërs. Met een eigen- of gehuurde slee beleef je een heerlijke middag in de sneeuw. Om te kunnen rodelen moet je een speciale rodelpas aanschaffen. Je kunt kiezen uit een ochtend-, middag- of dagpas en een rittenkaart.

#8. Avondskiën op 14 verlichte pistes

Als er voldoende sneeuw ligt in Winterberg, dan kan er op dinsdag en vrijdag van 18:30 tot 22:00 uur geskied worden. Er zijn maar liefst 14 pistes verlicht (8 kilometer). Een avondskipas kost €20,- voor volwassenen en €14,- voor kinderen (5 t/m 15 jaar). Het is een super leuke ervaring!

Winterberg

(Foto: © Ferienwelt Winterberg)

Wat is voor jou de belangrijkste reden voor een wintersport naar Skiliftkarussell Winterberg? Laat het ons weten in een reactie.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen