16 april 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Stoeltje Köhlerhagen K 1 in Willingen

(Foto: © Liftgemeinschaft Köhlerhagen)

In Willingen wordt in de zomer van 2018 gewerkt aan de ‘modernste stoeltjeslift van Duitsland’. Voor een bedrag van ongeveer 10 miljoen euro een 8-persoons stoeltjeslift neergezet die de Köhlerhagen sleeplift 1 en 2 gaat vervangen. Vanaf het begin van wintersportseizoen 2018/2019 kan er gebruik gemaakt worden van de lift, die ook tijdens de zomermaanden geopend zal zijn. Naast de komst van de Köhlerhagen K 1 stoeltjeslift wordt ook de bijbehorende piste aangepakt en wordt er een tunnel voor het autoverkeer aangelegd. In dit weblog lees je alles over de Köhlerhagen K 1 stoeltjeslift waarmee het wintersporttoerisme in Willingen weer een nieuwe boost krijgt.

8-persoons stoeltjeslift vervangt oude sleepliften

De sleepliften Köhlerhagen I en II worden komende zomer na meer dan 50 dienstjaren afgebroken en vervangen door de nieuwe 8-persoons K1 stoeltjeslift. De nieuwe K1 lift van Doppelmayr is de eerste 8-persoons stoeltjeslift van het type D-Line in de wereld. Vanaf volgend seizoen kan de lift maar liefst 3600 wintersporters per uur gaan vervoeren. Vanzelfsprekend zijn de stoeltjes ook voorzien van een kap en stoelverwarming. De lift zal zowel tijdens de winter als zomer gaan draaien en de opening staat gepland voor december 2018.

K1 Köhlerhagen stoeltjeslift

De K1 Köhlerhagen wordt de modernste stoeltjeslift van Duitsland (Foto: © Liftgemeinschaft Köhlerhagen)

Verlenging van de skipiste en aanleg van een tunnel

De skipiste die naast de K1 piste komt te lopen wordt door het nieuwe project verlengd tot een afstand van 1600 meter. Aangezien aan het dalstation aan de overzijde van de weg ligt wordt er ook een tunnel voor het autoverkeer aangelegd om zonder onderbrekingen van de piste af te kunnen dalen. Ook worden er direct leidingen aangelegd die voor de aanvoer van water kunnen zorgen wanneer er kunstsneeuw moet worden geproduceerd. Om ook in de avonduren van de Köhlerhagen K1 gebruik te kunnen maken wordt de piste voorzien van LED-pisteverlichting.

Nieuw servicepoint bij de Köhlerhagen (Zur Ruthenaar)

Bij de Köhlerhagen in Willingen wordt ook een nieuw servicepoint gebouwd met liftkassa, skiverhuur, bikefaciliteiten, restaurant zodat deze plek zowel voor het winter- als het zomertoerisme klaar is. Ook wordt hier voor parkeerplaatsen gezorgd, omdat hier bij het dalstation van de nieuwe K1 stoeltjeslift geen ruimte voor is.

Cijfers & feiten van de nieuwe Köhlerhagen K 1 in Willingen

Fabrikant: Doppelmayr Lengte: 1577 m
Aantal liftpalen: 14 Hoogteverschil: 262,60 m
Snelheid: 6 m/s Ritduur: 5 min.
Capaciteit stoeltje: 8 personen Capaciteit: 3600 pers./uur
Aantal stoeltjesl: 72 Plaats: Willingen

D-Line stoeltje K1 Köhlerhagen

Het luxe D-Line stoeltje van de K1 Köhlerhagen in Willingen (Foto: © Liftgemeinschaft Köhlerhagen)

Het Sauerland blijft in wintersport investeren

De kosten voor de bouw van de Köhlerhagen K 1 stoeltjeslift bedragen 10 miljoen euro. Hiermee krijgt het skigebied van Willingen echter een nieuwe impuls en sluiten de pistes van de Ettelsberg beter aan op die van de Hoppernkopf/Ritzhagen. Ook in het afgelopen seizoen hebben de skigebieden in het Sauerland niet stilgestaan. Zo zijn er nieuwe lopende band liften voor rodelaars bijgekomen, zijn liften gemoderniseerd en is er geïnvesteerd in de productie van kunstsneeuw. Zo wordt de kwaliteit die het Sauerland biedt op het gebied van wintersport steeds hoger. Skigebieden Sauerland investeren 5 miljoen euro >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen