Skip to navigation Skip to main content
Rode 38 Piste

Het fijne van een rode piste is dat bijna elke wintersporter, die het ‘beginnersstadium’ voorbij is, er met plezier naar beneden kan komen. Ik houd wel van een mooie rode piste. Lekker op tempo naar beneden, een beetje afwisselen tussen lange en korte bochten: heerlijk! Maar sommige rode pistes hebben echt iets extra’s: ze zijn lekker breed, hebben een geweldig uitzicht of zijn oneindig lang. Deze 10 - in willekeurige volgorde - rode pistes moet je echt geskied hebben.

1. Zermatt: Gornergrat

Veel mooier en indrukwekkender wordt een uitzicht niet. Vanaf de 3089 meter hoge berg Gornergrat in Zermatt, ski je onder het toeziend ook van de wereldberoemde Matterhorn een 7 km lange rode piste naar beneden: prachtig!

2. Zillertal Arena: piste 38 vanaf de Fussalm

Onder locals in de Zillertal Arena staat deze geweldige rode piste bekend als de ‘Autobahn’ en dat is niet voor niks. De rode piste is lekker breed en loopt heerlijk glooiend in de vallijn naar beneden. De stoeltjeslift ernaast zou iets sneller mogen zijn, want deze piste wil je keer op keer doen. Deze pistes nemen je mee naar de beste berghutten in de Zillertal Arena ›

Rode piste 38 in de Zillertal Arena
© Spalder Media Group

3. Gastein: Hohe Scharte Nord

Vanaf de Hohe Scharte (2300 meter) in Gastein kun je via een 10,4 km lange rode afdaling helemaal terug naar het dal skiën. Vooral bovenin ski je door een geweldig landschap, echt een beetje buiten de rest van het skigebied in de ‘wilde’ natuur.

4. SkiWelt: Hohe Salve naar Söll

De Hohe Salve is de hoogste berg van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en vanaf de top heb je een heerlijk uitzicht over de omgeving. Vanaf hier neem je eerst de Rigi-abfahrt en vervolgens ga je over naar de Kraftalmabfahrt. Niet alleen de piste, maar ook het uitzicht op de rotspartijen van de Wilder Kaiser is prachtig. Wil je helemaal terug naar Söll skiën dan is de piste ruim 7 km lang en het laatste stuk blauw. 

Mooie rode piste vanaf de Hohe Salve

5. Skicircus: dalafdaling Zwölferkogl

Wanneer je in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn bent, sla dan zeker de rode nummer 35 en 36a niet over vanaf de Zwölferkogel. Je hebt een mooi uitzicht op het dal en de piste is zo fijn! De mooiste pistes en uitzichten in het Skicircus ›

6. Val Gardena: La Longia

Zonder twijfel één van mijn persoonlijke favorieten, La Longia! De 10,5 km lange dalafdaling naar Ortisei start op de top van de Seceda, waar je een waanzinnig uitzicht hebt op Val Gardena en de Dolomieten. Daarna kronkelt de piste zich door een prachtig afwisselend landschap naar het dal. Onderweg kun je pauze houden in één van de knusse hutjes of op een zonnig terras. 

La Langia piste Val Gardena

7. Val Thorens: Mauriennaise

Wanneer je in Val Thorens bent, ga dan ’s ochtends direct richting Col de Rosael (3000 meter). Werp een blik op het dorp (het uitzicht is hier super) en ski daarna via de rode piste Mauriennaise naar de andere kant. Deze piste is heerlijk breed, vaak in super goede conditie en niet al te druk. De stoeltjeslift brengt je snel weer boven, zodat je nog een keer kunt. Of twee, of drie…

8. Arosa Lenzerheide: Rothorn naar Parpan

De Rothorn ligt op 2865 meter en is hiermee tevens het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van het skigebied Arosa Lenzerheide. De rode piste 21 die vanaf hier naar beneden loopt, is prachtig. Via de 21a en de 25 kun je zelfs helemaal terugskiën naar Parpan op 1493 meter. Vermoeide benen gegarandeerd!

9. Lungau & Katschberg: A1

Deze piste in Lungau & Katschberg is niet voor niets vernoemd naar een snelweg. De 6 km lange rode piste loopt vanaf de top van de Aineck helemaal terug naar het dal en is met recht een heerlijke Autobahn, goed breed en je kunt er flink gas geven.

A1 Autobahn piste Katschberg

10. Alta Badia: Lagazuoi

Vanaf de top van de 2778 meter Lagazuoi in Alta Badia, heb je één van de mooiste uitzichten op de Dolomieten. De 3,5 km lange rode piste nodigt uit om heerlijke bochten te draaien, maar stop ook zeker zo nu en dan om even te genieten van het zicht op de rotsformaties om je heen. Of maak een lunchpauze bij de Rifugio Scotoni en geniet hier van de lekkerste gerechten.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.