17 oktober 2020 door Thijs in Algemeen

Nog minder dan twee maandjes wachten en het wintersportseizoen barst weer los. Toch kunnen we al aan allerlei dingen zien dat de winter steeds dichterbij komt. Ga dus maar alvast je ski’s waxen en een nieuwe outfit uitzoeken, want voor je het weet beginnen de liften met draaien. De eerste sneeuw is gevallen en de koeien zijn weer uit de bergen teruggekeerd naar het dal. Begint het bij jou ook al zo te kriebelen? In dit weblog hebben we 10 tekenen op een rij gezet waaruit blijkt dat het wintersportseizoen steeds dichterbij komt.

#1. De eerste sneeuw is gevallen

Enige weken geleden konden we al melden dat de eerste sneeuw is gevallen. De hoeveelheden waren destijds al behoorlijk. Lokaal liepen de hoeveelheden op naar meer dan een meter sneeuw! Ook de afgelopen week is er nog verse sneeuw gevallen. Webcams: eerste sneeuwdump winter 2020/2021 van start >

#2. De koeien zijn uit de bergen teruggekeerd

Op veel plekken in de bergen heeft de ‘Almabtrieb’ alweer plaatsgevonden. Hierbij keert het vee terug uit de bergen naar het dal en vinden er allerlei festiviteiten plaats. De koeien, schapen en geiten worden feestelijk uitgedost, de bevolking draagt klederdracht en er wordt traditionele muziek gemaakt.

#3. De sneeuwkanonnen draaien weer

Om het skiseizoen op de vastgelegde datum van start te kunnen laten gaan is men op veel plekken afhankelijk van kunstsneeuw. Zo nu en dan zijn de temperaturen alweer laag genoeg om de sneeuwkanonnen te laten draaien.

Webcambeeld van de gletsjer in Sölden
Op de gletsjer van Sölden draaien de sneeuwkanonnen weer

#4. Veel gletsjers zijn alweer geopend

Onder andere op de Pitztaler Gletscher, Kaunertaler Gletscher en Stubaier Gletscher kan inmiddels alweer geskied worden! Ook de opening van de Kitzsteinhorn en Mölltaler Gletscher is inmiddels een feit. Eind november gaan de eerste skigebieden zonder gletsjer open (o.a. Ischgl en Gurgl). Skiën in de herfst: hier kun je naartoe >

#5. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe liften en voorzieningen

Nu de temperaturen omlaaggaan en het regelmatig sneeuwt, wordt het werken in de bergen er niet makkelijker op. Men is met man en macht aan het werk om de nieuwe liften en overige voorzieningen af te krijgen voor het seizoen van start gaat.

Bergstation Panorama Link gondel tussen Flachauwinkl/Kleinarl en Wagrain
Op 9-10 waren de werkzaamheden aan de Panorama Link gondel nog in volle gang

#6. De nieuwste wintersportmode is verkrijgbaar

Een nieuw wintersportseizoen, betekent ook nieuwe wintersportcollecties! De nieuwste skikleding hangt in de rekken en er zijn weer tal van nieuwe features te ontdekken. Duurzaamheid is in 2020/2021 een belangrijk thema en ook wordt er steeds meer elektronica ingezet. Zo is er tegenwoordig skikleding met interne verwarming verkrijgbaar. Alles over skikleding >

#7. Je hebt ongelofelijke zin in Kaiserschmarrn en Apfelstrudel

Alleen al bij het zien van Kaiserschmarrn en Apfelstrudel loopt het water je in de mond. Nu de temperatuur daalt, krijg je opeens ongelofelijk veel zin in al die heerlijke wintersportrecepten.

#8. Het World Cup-seizoen gaat van start

Vandaag gaat het World Cup-seizoen in Sölden van start! Vandaag is het de beurt aan de dames (10.00 – 13.00 uur) en morgen komen de heren in actie (10.00 – 13.15 uur) op de reuzenslalom. Zit jij voor de televisie?

#9. De wintersport appgroep komt weer tot leven

Iedereen is terug van zomervakantie, het vizier kan op de wintersport! De eerste appjes worden over en weer gestuurd met plannen, sneeuwbeelden en foto’s van vorig jaar.

Tijd om de wintersport appgroep weer nieuw leven in te blazen!

#10. Snowplaza brengt je van alles op de hoogte

Ook wij, de redactie van Snowplaza, kunnen niet wachten tot het skiseizoen weer van start gaat. We houden je op de hoogte van het actuele weer en de sneeuwhoogtes in de Alpen en geven je inspiratie voor je volgende wintersportbestemming.

Bergstation Panorama Link gondel tussen Flachauwinkl/Kleinarl en Wagrain image widget

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.