4 augustus 2018 door Thijs in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Colin Haylock loopt marathon op skischoenen

Skischoenen draag je niet voor je plezier. Het enige waar skischoenen geschikt voor zijn is skiën. Je hoeft maar een blik te werpen op de trap bij een bergrestaurant en je weet genoeg. Ik heb nog nooit iemand comfortabel op skischoenen zien lopen en deze langer dan nodig aan zien blijven houden. Niet voor niets wordt het uittrekken van de skischoenen gezien als een van de fijnste momenten van de dag. Toch zijn er altijd weer mensen die hier 180 graden tegenin moeten gaan. Zij gaan doodleuk een marathon rennen op skischoenen of er een balletje op trappen. In dit weblog 10 bizarre dingen die je óók op skischoenen kunt doen.

#1. 100 meter rennen

Hardlopen op skischoenen, ik moet er niet aan denken. Max Willcocks dacht daar anders over en verbrak in 2017 het record op de 100 meter sprint op skischoenen. 14.09 seconden had hij er voor nodig om de 100 meter af te leggen op zijn Atomic Blackland skischoenen.

#2. Marathon lopen

Op 22 april liep Colin Haylock de marathon van Londen in 5:52. Aan de eerste zin is helemaal niets geks, ware het niet dat hij dit deed op skischoenen. Ik vind van de skibus naar het dalstation altijd al ver! Over de staat van zijn enkels en knieën zijn geen uitspraken gedaan.

#3. Tafeltennissen

Op 14 juli jongstleden namen James en Joe het tegen elkaar op met een potje tafeltennissen. Ze wilden dit maar liefst 10 tot 11 uur volhouden en om de moeilijkheidsgraad nog wat te verhogen deden ze dit op skischoenen. Ze wilden voor het goede doel een bedrag van £500,- ophalen en dat is gelukt! Gefeliciteerd heren!

#4. Ski oefeningen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met ski oefeningen. Voor je het weet staat de wintersport weer voor de deur en heb je niet aan je conditie en spieren gewerkt. Bepaalde oefeningen worden extra zwaar of effectief wanneer je skischoen draagt.

#5. Voetballen

Er is comfortabeler schoeisel om een balletje mee te trappen. Toch moest de jongen in de onderstaande video het een keer proberen en dat ging met wisselend succes. Hij wist niet alleen het net te vinden, maar ook zijn voorhoofd.

#6. 'Skiën'

Je zal maar uit de après-ski bar komen en nergens meer je ski’s kunnen vinden. Dit kan liggen aan het feit dat je te diep in het glaasje hebt gekeken, of dat iemand anders er met je latten vandoor is gegaan. Vervolgens zit er niets anders op dan met je skischoenen van de piste af te dalen.

#7. Grinden

Mocht je onverhoopt te maken krijgen met #7. dan hoef je echt het funpark niet links te laten liggen. Ook op skischoenen kun je gewoon grinden over een van de boxes of rails.

#8. Dansen

Dat je kan dansen op skischoen weten we eigenlijk allemaal wel. Aan het begin van de après-ski staat iedereen er nog wat onwennig bij, maar hoe verder de avond vordert, hoe losser iedereen wordt. En dan blijkt dat je ook gerust een moonwalk, shuffle of [dans naar keuze] kunt doen op skischoenen!

#9. Rolschaatsen

Men neme een paar skischoenen, skibindingen, een plank en een set wieltjes en voilá, rolschaatsen! Hiermee steel je zeker de show in het plaatselijke park!

#10. Mopperen

Wat we ook veelvuldig op skischoenen doen is... mopperen! Ze zijn zwaar, ze lopen niet lekker, ze doen zeer aan je scheenbenen, je hoort allerlei verwensingen voorbij komen. Toch ben ik blij dat de tijd om op skischoenen te mopperen er langzaam weer aan komt. Dat betekent dat we ook weer mogen skiën!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen