21 mei 2018 door Thijs in 'Nieuws''

In het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn wordt deze zomer hard gewerkt. Niet alleen de Kohlmaisbahn in Saalbach wordt vervangen door een nieuwe 10-persoons gondel, ook de Asitzmuldenbahn wordt vernieuwd. Deze lift biedt toegang tot het NITRO snowpark en heeft belang bij een hogere capaciteit. De nieuwe lift biedt plaats aan 8 personen per stoeltje en wordt voorzien van bubble en stoelverwarming. Tijdens de start van het nieuwe wintersportseizoen in november 2018 moet de lift klaar zijn. De kosten voor de aanleg van de nieuwe Asitzmuldenbahn bedragen 7,5 miljoen euro.

Moderner, comfortabeler en sneller

Wanneer je vanuit Leogang de oversteek naar Saalbach wil maken ontkom je niet aan het nemen van de Asitzmuldenbahn. De oude lift uit 2003 had een capaciteit van 2455 personen per uur en dit was voor de drukke momenten tijdens het hoogseizoen te laag. Ook de freestylers maken van deze lift gebruik, aangezien deze aansluiting biedt op het NITRO Snowpark. Om de doorstroming te kunnen garanderen is gekozen voor de aanleg van een nieuwe, moderne 8-persoons stoeltjeslift met een capaciteit van meer dan 3500 personen per uur.

Cijfers & feiten van de nieuwe Asitzmuldenbahn in het Skicircus

Fabrikant: Doppelmayr Lengte: 1672 m
Aantal liftpalen: n.n.b. Hoogteverschil: 199 m
Snelheid: n.n.b. Investering: 7,5 miljoen euro
Capaciteit stoeltje: 8 personen Capaciteit: 3500 pers./uur
Opening: november 2018 Plaats: Leogang

Impressie Asitzmuldenbahn

(Foto: © Tourismusverband Saalbach Hinterglemm)

Nieuwe Kohlmaisbahn in Saalbach

Ook wordt er in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn gebouwd aan de nieuwe Kohlmaisbahn. Na bijna 30 jaar dienst wordt de lift met de karakteristieke rode cabines vervangen door een 10-persoons gondel. Voortaan doe je er vanuit het centrum van Saalbach slechts 7 minuten over om de top van de Kohlmaiskopf (1794 m) te bereiken. Het dalstation krijgt onder meer een parkeergarage, ticket office en garage voor de pistenbully’s. De kosten voor de nieuwe Kohlmaisbahn bedragen 30 miljoen euro. Vanaf december 2018 kan er gebruik gemaakt worden van de nieuwe lift.

Meer informatie over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn beschikt over 270 kilometer aan pistes en is hiermee een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Saalbach en Hinterglemm zijn levendige bestemmingen en staan bekend om hun bruisende après-ski. Is dit niet aan jou besteed dan zijn de rustigere en voordeligere dorpen Leogang en Fieberbrunn een uitstekend alternatief. In het skigebied voelt ieder type skiër zich thuis. Je kunt er urenlange tochten skiën, maar ook aan je techniek werken op de brede, blauwe afdalingen. 15 must do’s in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn >

Impressie dalstation Kohlmaisbahn

(Foto: © Tourismusverband Saalbach Hinterglemm)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.