15 mei 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Begin april eindigde het skiseizoen in skigebied Katschberg en daarmee eindigde ook het dienstverband van de 2-persoons stoeltjeslift in St. Margarethen. Deze verouderde lift wordt vervangen door een gloednieuwe 8-persoons gondel, waardoor je voortaan sneller en comfortabeler naar de pistes kunt. Tijdens de eerste dag van wintersportseizoen 18/19 kan er gebruik gemaakt worden van de lift die 12 miljoen euro moet gaan kosten. De Silverjet 1 gondel gaat aansluiten op de al bestaande tweede sectie die enige jaren geleden is aangelegd (2011). Sinds 2007 wordt er gewerkt aan het ‘Katschberg Masterplan’ wat tot de komst van diverse nieuwe liften en voorzieningen heeft geleid.

Nieuw dalstation met twee verdiepingen

De 8-persoons Silverjet 1 gondel wordt aangesloten op de al bestaande Silverjet 2 gondel. Het dalstation van deze lift gaat fungeren als middenstation en in St. Margarethen im Lungau zal een compleet nieuw liftgebouw verrijzen. In dit gebouw zal niet alleen de lift zich gaan huisvesten, maar komen ook een toeristenbureau, kassa’s, skidepot en een skishop. Inmiddels is men begonnen met de ontmanteling van de oude lift en het bestaande dalstation. Deze lift wordt vervolgens naar Zuid-Amerika verscheept om daar in een Columbiaans skigebied aan een tweede leven te beginnen.

Modern skigebied in het Salzburgerland

Vanaf de start van wintersportseizoen 2018/2019 is het mogelijk om vanuit St. Margarethen met slechts één keer overstappen de top van de Aineck te bereiken (2220 m). Ook de in 2009 aangelegde Gipfelbahn maakte onderdeel uit van het modernisatieproject van het skigebied. 100% van de pistes kan inmiddels worden voorzien van kunstsneeuw en in het dal is plaats voor maar liefst 1000 auto’s. Met al deze nieuwe faciliteiten en voorzieningen onderscheidt skigebied Katschberg-Aineck zich als één van de top-skigebieden van het Salzburgerland.

Stütze 1 ist demontiert!💪👍😊

Geplaatst door PistenTeam Aineck-Katschberg op woensdag 11 april 2018

Overige liftprojecten in de omgeving

In het Salzburgerland wordt al jaren geïnvesteerd in de aanleg van nieuwe liften. Geschat wordt dat er ieder jaar 100 miljoen euro in de skigebieden wordt gepompt om wintersporters een nog betere ervaring te kunnen bieden. Zo wordt in Saalbach-Hinterglemm komende zomer de karakteristieke Kohlmaisbahn vervangen. In Bad Hofgastein is men bezig met een complete make-over van het skigebied, waarmee een bedrag van 80 miljoen euro is gemoeid. Een eerste stap is onder meer de vernieuwing van de Schlossalmbahn. Ook Zell am See - Kaprun staat een grote verandering te wachten. Hier wordt de [IL:ATSALZ04C] op de Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun aangesloten door middel van een nieuwe gondel (2018) en een 3S-Bahn (2019). In Maria Alm wordt de huisberg Natrun verbonden aan de Aberg en de overige pistes van skigebied Hochkönig.

Meer informatie over skigebied Katschberg-Aineck

Skigebied Katschberg-Aineck ligt op de grens van Karinthië en het Salzburgerland en biedt 70 km aan pistes. Ieder type skiër kan zich vermaken op de flanken van de Aineck (2220 m) en Tschaneck (2030 m). Zowel families voelen zich hier thuis, net als de wat sportievere wintersporter. St. Margarethen im Lungau is een gemoedelijk dorpje dat een stuk authentieker is dan het nabijgelegen Katschberghöhe. Wil je de drukte van Tirol ontvluchten en je wintersport doorbrengen in een rustig, maar modern skigebied, dan is Katschberg-Aineck jouw bestemming.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.